NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Rabu, 24 Januari 2018

Kord Racun Rindu - Sharul Kamal (Easy Chords)

Lagu Racun Rindu ini merupakan single terbaru daripada Sharul Kamal. Sharul ini salah seorang pelajar AF 2015, tak silap saya saing-saing Syamel dan Bila. Masa mula-mula dengar lagu ini saya pun tak dapat nak relate Sharul mana. Tambahan pula dia guna nama Sharul Kamal. Sekarang ni macam dah jadi trend pula anak-anak muda jadi penyanyi pakai nama dua patah - Ariff Bahran, Tajul Arif, Isa Khan, As'ad Motawh, Yazid Izaham...dan ramai lagilah! Penyanyi sekarang terlalu ramai. Rasa macam setiap satu jam ada peyanyi baru hehehe.

Di bawah ini, kord gitar mudah lagu Racun Rindu. Selamat berdendang!



Kord Gitar dan Lirik Lagu Racun Rindu - Sharul Kamal (Easy Chords)
Komposer - Aepul Roza, Syed Syahmir dan Daus SRK

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


(Intro)
Am Em Dm E


   Am                    Em
Racun rindu ini perlahan memburu hati
   Dm                          Am
Menyesak dadaku tersekat nafasku
   Dm                                 C
Aku yang terus pilu menanggung kepedihan
   Dm                                        E
Menusuk relung hatiku beban perpisahan

(Chorus)
   Am                              Dm
Semakin kucuba untuk melupakan
   E                                  Am
Semakin berat rindu membalut jiwaku
   Dm                 G            C          Am
Dalam sangkar derita aku terus mencuba
    B7                                 E
Hilangkan bayang kisah kita berdua

  F                           G
Mungkin kau kini bahagia
  C                       Am
Tanpa aku mengadapmu
  F                   E             Am
Biarkan aku terus diracun rindu


F G C Dm E

   Am                                    Dm
Semakin ku cuba untuk melupakan
   E                                      Am
Semakin berat rindu membalut jiwaku
   Dm                    G          C        Am
Dalam sangkar derita aku terus mencuba
   B7                                       E
Hilangkan bayang kisah kita berdua

   F                          G
Mungkin kau kini bahagia
   C                     Am
Tanpa aku mengadapmu
   F                  E             Am
Biarkan aku terus diracun rindu


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


10 ulasan:

  1. lagu ni tak pernah dengar. tapi betullah kak farrah sekarang banyak penyanyi baru. nasib baik nama 2 patah je kalau 3,4 mana nak ingat. Bebudak zaman sekarang dahlah nama panjang-panjang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nama panjang-panjang,..susah nak ingat, ada yang susah nak sebut. Huhuhu terasa semakin tua diri ini ;D

      Padam
  2. hmmm x penah dgr pulak lagu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun terdengar kat youtube. kalau kat radio memang tak pernah dengar lagi..

      Padam
  3. hehehe i terpaksa cari kat utube lagu ni.. lama tak dengar lagu baru =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi kan,..akak rasa lagu ni macam tak naik sangat. so so je...

      Padam
  4. oookay komen ikhlas.. lagu sedap taaaaaapi i cannot go hahaha..

    BalasPadam
  5. tak tau lagu ni..
    tapi nnt ayu cr...
    mane tau sedap dengar

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...