Pernah - Azmi (Easy Chords)

Jumaat, Julai 20, 2018

Ini antara lagu yang saya dengar buat pertama kali terus jatuh cinta. Pernah nyanyian Azmi, penyanyi dari seberang ini memang mellow mendayu-dayu.

Kunci gitar di bawah versi mudah. Ada chord C7. Tidak sukar. Pilihlah C7 yang selesa kalian mainkan.

Kord Gitar From FAMF Tower

Kunci Gitar dan Lirik Lagu Pernah - Azmi

(Intro)
C Am Dm G


C C7
Ada apa kau bertemu dia
F G
Mungkinkah kau ingin bagi cintamu
C C7
Jika memang kau bagi cintamu
F G
Masih pantaskah ku jaga hatiku
F G
Ingatkah semua kata yang kau ucap dulu
C G Am
Kau berjanji untuk setia
Dm G
Kini kutanya kemana janji itu kau buat

(Chorus)
C G Am
Pernah sakit tapi tak pernah sesakit ini
A Dm G
Karena pernah cinta tapi tak pernah sedalam ini
C G Am
Aku ingin semua cintamu hanya untukku
A Dm G
Memang ku tak rela bagi untuk hati yang lain


C C7
Jika memang kau bagi cintamu
F Dm G
Kemana janji itu kau buat


Em Am
Kau buatku menangis tanpa air mata
F G
Sampai kuteriak pun sudah tak ada suara


Ulang (Chorus) 

12 ulasan

  1. Gitar mcm susah je nak mainkan. Tapi suka tgk orang petik gitar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak susah,..tapi kena rajin practice utk lentur jari 😊

      Padam
  2. kejap nak dengar kat utube dlu.. x penah dengar..

    BalasPadam
  3. lagu sesuai nak petik2 gitar ni kan.. hehe mellow hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul! Sesuai utk session dengan si kapok 🙂

      Padam
  4. Xrajin dengar lagu ni nanti nak try cari la

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.