NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 33 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Jumaat, 20 Julai 2018

Pernah - Azmi (Easy Chords)

Ini antara lagu yang saya dengar buat pertama kali terus jatuh cinta. Pernah nyanyian Azmi, penyanyi dari seberang ini memang mellow mendayu-dayu.

Kunci gitar di bawah versi mudah. Ada chord C7. Tidak sukar. Pilihlah C7 yang selesa kalian mainkan.


Kunci Gitar dan Lirik Lagu Pernah - Azmi

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


(Intro)
C Am Dm G


C C7
Ada apa kau bertemu dia
F G
Mungkinkah kau ingin bagi cintamu
C C7
Jika memang kau bagi cintamu
F G
Masih pantaskah ku jaga hatiku
F G
Ingatkah semua kata yang kau ucap dulu
C G Am
Kau berjanji untuk setia
Dm G
Kini kutanya kemana janji itu kau buat



(Chorus)
C G Am
Pernah sakit tapi tak pernah sesakit ini
A Dm G
Karena pernah cinta tapi tak pernah sedalam ini
C G Am
Aku ingin semua cintamu hanya untukku
A Dm G
Memang ku tak rela bagi untuk hati yang lain


C C7
Jika memang kau bagi cintamu
F Dm G
Kemana janji itu kau buat


Em Am
Kau buatku menangis tanpa air mata
F G
Sampai kuteriak pun sudah tak ada suara


Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

12 ulasan:

  1. Gitar mcm susah je nak mainkan. Tapi suka tgk orang petik gitar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak susah,..tapi kena rajin practice utk lentur jari 😊

      Padam
  2. Balasan
    1. Nanti free coba dengar ya 😊

      Padam
  3. Balasan
    1. Bolehlah kan,...buat layan jiwang 😆

      Padam
  4. kejap nak dengar kat utube dlu.. x penah dengar..

    BalasPadam
  5. lagu sesuai nak petik2 gitar ni kan.. hehe mellow hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul! Sesuai utk session dengan si kapok 🙂

      Padam
  6. Xrajin dengar lagu ni nanti nak try cari la

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...