NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Jumaat, 20 Julai 2018

Pernah - Azmi (Easy Chords)

Ini antara lagu yang saya dengar buat pertama kali terus jatuh cinta. Pernah nyanyian Azmi, penyanyi dari seberang ini memang mellow mendayu-dayu.

Kunci gitar di bawah versi mudah. Ada chord C7. Tidak sukar. Pilihlah C7 yang selesa kalian mainkan.


Kunci Gitar dan Lirik Lagu Pernah - Azmi

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


(Intro)
C Am Dm G


C C7
Ada apa kau bertemu dia
F G
Mungkinkah kau ingin bagi cintamu
C C7
Jika memang kau bagi cintamu
F G
Masih pantaskah ku jaga hatiku
F G
Ingatkah semua kata yang kau ucap dulu
C G Am
Kau berjanji untuk setia
Dm G
Kini kutanya kemana janji itu kau buat



(Chorus)
C G Am
Pernah sakit tapi tak pernah sesakit ini
A Dm G
Karena pernah cinta tapi tak pernah sedalam ini
C G Am
Aku ingin semua cintamu hanya untukku
A Dm G
Memang ku tak rela bagi untuk hati yang lain


C C7
Jika memang kau bagi cintamu
F Dm G
Kemana janji itu kau buat


Em Am
Kau buatku menangis tanpa air mata
F G
Sampai kuteriak pun sudah tak ada suara


Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

12 ulasan:

  1. Gitar mcm susah je nak mainkan. Tapi suka tgk orang petik gitar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak susah,..tapi kena rajin practice utk lentur jari 😊

      Padam
  2. kejap nak dengar kat utube dlu.. x penah dengar..

    BalasPadam
  3. lagu sesuai nak petik2 gitar ni kan.. hehe mellow hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul! Sesuai utk session dengan si kapok 🙂

      Padam
  4. Xrajin dengar lagu ni nanti nak try cari la

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...