Khamis, 13 Ogos 2020

Handmade Greeting Cards Box Set

Assalamu'alaikum,

Bersiaran dari bilik kraf. Pagi ini ada beberapa tempahan kad ucapan yang perlu disiapkan. Rehat sekejap sebab mata dah berpinar-pinar susun diamentes. Heheheh masuk bloglah.

Saya ingin kongsi tentang box set yang saya buat. Ini antara produk kraf kertas saya yang dapat permintaan. Handmade greeting cards box set. Dalam satu kotak akan ada enam kad ucapan yang boleh diguna pakai untuk keraian atau tujuan tertentu. Satu kotak satu tema berbeza. Seperti di bawah ini, kad-kad dihasilkan menggunakan kertas bercorak ukiran atau tekstur kayu dengan sentuhan kemasan garis emas. Sesuai untuk diberi kepada sesiapa sahaja. Baik penerimanya lelaki mahupun perempuan. Ada juga box set yang bertemakan bunga-bunga hutan, motif dari negeri matahari terbit, anyaman dan rekaan yang hanya menggunakan washi tapes. Box set yang lain, ada peluang nanti saya akan muat naik di sini gambarnya.



Secara peribadi, saya memang suka jika ada kad ucapan yang sedia untuk digunakan. Kebetulan kehidupan saya sekarang, dengan jadual tidak menentu, masa jadi tak sama dengan orang. Sukar nak berjumpa dengan kawan-kawan dan luangkan masa. Makanya, kad-kad inilah yang boleh mewakili diri saya. Hari lahir ke... nak ucap tahniah ke... or just a simple card saying 'Thinking of You'. Sekurang-kurangnya, dapatlah titip tanda  ingatan.

Rabu, 12 Ogos 2020

Jadi Puspawangi dalam Musang Berjanggut

Assalamu’alaikum. Apa khabar semua?

Lama saya tidak bersiaran dengan entri baharu. Dalam sebulan lebih jugalah. Maaf banyak-banyak, kalian berkunjung ke mari saya tiada di rumah 😊 Sibuk lunaskan urusan hakiki di luar, terabailah blog jawabnya. Saya sedang dalam proses untuk relocate kedai, jadi banyak perkara yang perlu diselesaikan. Tolong doakan agar semuanya berjalan lancar ya. 

Bagi adik-adik dan teman-teman yang setia datang melawat tower saya ini, tinggal jejak, tinggal komen, domo arigato! Saya amat hargainya. Inshaa Allah, saya akan balas kunjungan kalian tetapi mungkin ambil sedikit masa. Komen-komen yang ditinggalkan pun, saya baca setiap satu. Cuma tak cukup kudrat nak balas je. Apapun, saya doakan kalian semua baik-baik dan berada dalam lindungan Allah sentiasa.

OK, hari tiada apa yang istimewa untuk dikongsi. Cuma nak cerita krisis dapur yang saya alami baru-baru ini. Belakangan ini, saya memang terlalu sibuk sehingga tidak sempat nak pergi beli barang dapur. Dahulu, inilah aktiviti kegemaran saya - pergi pasar/shopping mall...belek-belek barang, compare harga, choose the best produce that I could get...Now, no more. Yelah, sejak kita semua kena beradaptasi dengan norma baharu ni, banyak bendalah yang berubah. 

So, minggu tu Bott yang kena pergi buat grocery shopping sorang-sorang. Saya kena masak nak jamu orang, buatlah senarai barang yang perlu dibeli ikut menu yang hendak disediakan. Siap pesan dekat Bott, kalau ada barang yang tak ada, pandai-pandailah beli apa yang patut sebagai ganti. Tak perlu pergi banyak-banyak kedai untuk cari. Yelah, kalau boleh, minimakan masa di luar dan di tempat awam.

Sampai je rumah, Bott kasi ayat power, "Kau kena bersedia jadi Puspawangi!" Ingat lagi tak watak Puspawangi dalam filem 'Musang Berjanggut'? Hahahah! Nak tahu kenapa kena jadi Puspawangi?