Cinta Khayalan - Wany Hasrita (Easy Guitar Chords)

Jumaat, Februari 05, 2021

Asalnya malam tadi, selepas kepenatan buat kelas online dengan anak-anak murid, saya pun duduk berehat sambil petik gitar. Melepaskan lelahlah konon-kononnya. Tiba-tiba Bott tanya lagu baru Amira Othman sedap ke? Dia baca dekat mana entah ramai orang puji best. Jadi OST untuk drama Marry Me Senorita.

Saya pun apa lagi ... cubalah dengar lagu Surat Terakhir. Sambil-sambil layan lagu Amira, terperasan pula pautan untuk lagu Cinta Khayalan. Eh, Wany Hasrita pun keluar lagu! Terus klik! Not bad at all. Sedap didengar. Cuma ada bahagian-bahagian tertentu yang bagi telinga saya agak familiar, mengingatkan saya pada satu lagu tetapi tak ingat lagu apa. 😂

Seperti biasa, lagu yang sesuai buat layan berdendang bersama si Kapok kita buat chords. Easy chords. Setakat saya petik-petik, macam kena bunyinya. Nanti kalau ada yang salah, beritahu ya.

Kord Gitar From FAMF Tower

Kord Gitar dan Lirik Lagu Cinta Khayalan - Wany Hasrita (Easy Guitar Chords)


(Intro)

Am G F E


Am Dm

Pernah kamu merasakan cinta

G C

membuat lelah bila kau dengannya

F B7

bagaikan langit kian 

E

dirundung awan yang muram


Am Dm

Manis kata bisakah terubat

G C

dan juga nanti 'kan disangga waktu

F B7

dibiar dingin hingga 'kan tidak

E

tertahan lagi


(Chorus)

Dm-G C-F

Cinta khayalan denganmu 

B7-E  Am-A

seperti berbisik tak inginkan ia berlalu

Dm-G C-F

dan jika masih kau menyakiti diriku

B7-E Am

tidakkan dapat kuulangi lagi


Am E G D

Oh...oh....

Dm B7 E 

Hu...hu...huuuuu.


Am Dm

Resah hadir kian kau diamkan

G C

terhimpit rasa membelahkan jiwa

F B7

aku yang dingin 

E

adakah mampu bertahan lagi


Dm-G C-F

Cinta khayalan denganmu 

B7-E  Am-A

seperti berbisik tak inginkan ia berlalu

Dm-G C-F

dan jika masih kau menyakiti diriku

B7-E Am

tidakkan dapat kuulangi lagi


Dm-G C-F

Cinta khayalan denganmu 

B7-E  Am-A

seperti berbisik tak inginkan ia berlalu

Dm-G C-F

dan jika masih kau menyakiti diriku

B7-E Am

tidakkan dapat kuulangi lagi


Dm G C F

Cinta ....


Em A Dm D

Tak ingin ia berlalu

Dm G C Dm

Hooh... haaaa


B7 E Am

Tidakkan dapat ku ulangi lagi

B7 E A

Tidakkan dapat ku ulangi.



3 ulasan

  1. sblm ni wany byk berduet dgn penyanyi lain kn?

    BalasPadam
  2. Tak pernah dengar lagu ni =__='

    BalasPadam
  3. Adoi.. Bilalah nak dapat tengok live kak farah petik gitar..

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.