Halusinasi - Fieya Julia (Easy Guitar Chords)

Selasa, Jun 15, 2021

Hujung minggu lepas, selepas keletihan main gulung-gulung kertas untuk Projek Soldadu saya (Baca mengenainya di sini.), saya berehat sebentar dengan Si Kapok. Sempat tukar tali, lap body ... dah cantik berseri kita meriahkan suasana rumah, mainlah lagu barang sebuah dua. 

Ini merupakan lagu terbaharu Fieya Julia. Ditulis dan digubah sepenuhnya oleh Fieya sendiri. Demo version katanya. Yang official belum keluar lagi. Saya suka dok ulang-ulang lagu ni di Youtube. Lembut je suara Fieya menerjah indera. Ada bahagian tertentu lagu ini yang mengingatkan saya pada lagu Kau Pergi Jua - Adam Ahmad.

Kord gitar Halusinasi di bawah bukan original chords. Saya sudah transposed ke versi yang lebih mudah. Selamat berdendang.


Kord Gitar dan Lirik Lagu Halusinasi - Fieya Julia


[Intro]

C C


     C                F

Dirimu hadir bagaikan mentari

        G           C

kau pergi dan kembali

        A                Dm

tak pernah engkau kekal setia bersamaku

     F            G       C

ku tahu engkau bukan milikku


[Chorus]

       F         

Biar aku 

 G                     Em

pergi untuk sekali saja kali ini

         A              Dm

berikan ku waktu untuk menerima ini    

         G                  C

biar ku tahu rasa sakit ini begini


         F        G

Suatu saat aku pasti 

                 Em

ini semua akan berakhir

          A              Dm

kerna ku tahu ini hanya halusinasi

          G            C

'kan berakhir dan berlalu pergi


     C           

Ini semua salahku 

            F

telah mencintaimu

      Dm                  C

walau ku tahu kau akan pergi

      A                     Dm

kekal bersamamu tak mungkin akan teradi

  F              G        C

kebahagiaanmu tak 'kan kumiliki


C

Hoo 


[Chorus]

       F         

Biar aku 

 G                     Em

pergi untuk sekali saja kali ini

         A              Dm

berikan ku waktu untuk menerima ini    

         G                  C

biar ku tahu rasa sakit ini begini


         F        G

Suatu saat aku pasti 

                 Em

ini semua akan berakhir

          A              Dm

kerna ku tahu ini hanya halusinasi

          G            C

'kan berakhir dan berlalu pergi


F G Em A

F G F C


 [Chorus]

       F       

Oh... oh biar aku 

 G                     Em

pergi untuk sekali saja kali ini

         A              Dm

berikan ku waktu untuk menerima ini    

         G                  C

biar ku tahu rasa sakit ini begini


         F        G

Suatu saat aku pasti 

                 Em

ini semua akan berakhir

          A              Dm

kerna ku tahu ini hanya halusinasi

          G            C

'kan berakhir dan berlalu pergi

         G

bahagia bersamamu 

   F          C

hanya halusinasi.


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

9 ulasan

  1. Sesekali muat naik video sedang bermain gitar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu saya main gitar untuk kucing je Tuan Fairus. Tidak sesuai untuk tontonan umum 😁

      Padam
  2. alamak best nya klu pandai main gitar...
    kat rumah ni gitar apa tp xde sape pandai main hahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hantar Uyum kat saya, kak. Biar nanti Uyum petik gitar dodoikan akak, Mama dan abang-abang dia :)

      Padam
  3. petik pandai..tp xtahu code nya kak farrah ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kira pandailah tu... akak ni pun chords yang senang2 je akak lepas. Yang terkehel jari akak ngelat. 😁

      Padam
  4. Lagu 'Kau pergi jua'tu saya suka, tapi lagu ni tak dengar lagi.

    BalasPadam
  5. Nak kena p cari lagu nih. Rasa macam tak pernah dengar lagi. Apapun lagu 'Kau pergi jua' tu sedap didengar.

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.