NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Khamis, 27 Februari 2014

Apa itu 'brads'?

Apa itu 'brads'? Asalnya 'brads' digunakan sebagai 'paper fastener' - untuk kepilkan kertas-kertas. 'Brads' yang digunakan untuk 'office use' biasanya berwarna gold. (Lihat gambar di bawah).
Kredit Imej : www.writersstore.com

Kalau untuk kegunaan kraf pula, 'brads' ada macam-macam corak dan bentuk. Didatangkan dengan 'design' yang berwarna-warni dan menarik, 'brads' selalunya digunakan sebagai 'embelishments' atau 'decorations' untuk hias kad/scrap page/scrapbook. 

Kredit Imej: www.charmedcardsandcrafts.co.uk

Kredit Imej: www.howtogal.com

Saya tak banyak koleksi 'brads'. Ada dua pek ni sahaja :)


Di bawah ni pula contoh kad yang saya buat guna 'brads'.Jika tak mahu guna untuk buat kraf, 'brads' ni boleh digunakan oleh adik-adik yang masih belajar untuk kepil nota-nota. Nampak fancy sikit! Barulah ada semangat nak study ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...