NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Sabtu, 31 Mei 2014

Tutorial Kraf - Cara Buat Origami Kemeja

Nak buat origami kemeja seperti di bawah tak?


 Sila ikut tutorial mudah di bawah. Sempena sambutan Hari Bapa bulan Jun nanti, bolehlah buat kad istimewa. Tidakpun, hasilkan 'props' untuk ambil gambar dengan kemeja ini. (Insya Allah, ada kelapangan saya kongsikan kemudian.)


Kredit: origami-resource-center.com


3 ulasan:

  1. hehe selalu tengok orang buat benda ni guna wang kertas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul. selalu orang buat pakai duit kertas

      Padam
  2. lama tak lipat origami nih.. nasib kak Farrah share.. boleh praktikkan balik..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...