728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 7 Julai 2014

Doa Agar Mudah Tidur (Buat yang Mengalami Kesukaran untuk Lelapkan Mata)

Saya dan masalah sukar tidur memang dah sinonim sangat! Salah satu sebabnya, penyakit hyperthyroid yang saya alami memang buat mata ni susah nak lelap. Lagi satu, dari kecik memang suka 'stay-up' - rasa seronok masa panjang! Sekarang ni, orang lain dah lena dibuai mimpi, saya terkial-kial seorang diri. So, inilah sepotong doa yang sangat sesuai untuk spesies burung hantu seperti saya. 


Tafsiran Ayat:
“Ya Allah, telah lenyap segala bintang dan telah lelap semua mata sedangkan Engkau Sentiasa Hidup Lagi Berdiri, tidak mendatangi / mengenai Engkau mengantuk dan lena, wahai Tuhan Yang Hidup Lagi Berdiri, tenangkanlah malamku dan lelapkanlah mataku.”


4 ulasan:

  1. Senang sangat tido. Sambil duduk pun boleh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bestnya! tidur itu satu nikmat,..

      Padam
    2. Yup, betul tu.
      Tapi, ada orang tido sampai x ingat dunia.

      Padam
    3. haa,..kes cam tu tak dapat nak tolong :D

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...