NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 27 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Jumaat, 19 September 2014

Lakukan dengan 'meraki'



Selamat Hari Jumaat! 
Seperti biasa, hari saya penuh dengan bunga-bunga ceria sebab hujung minggu bakal bermula! Oh, apa sahaja yang kalian buat hari ini, lakukan dengan 'meraki' :)

 
'Meraki' ni perkataan Greek yang bermaksud meletakkan 'sebahagian daripada diri kita' dalam sesuatu pekerjaan yang kita suka lakukan. Dalam erti kata lain, apabila kita seronok melakukan perkara tersebut, kita akan buat dengan sungguh-sungguh, exercise/implement our best effort, guna kreativiti dan meletakkan sepenuh jiwa kita.

Dapat bayangkan tak hasil kerja kita nanti macammana?


Jadi, apa sahaja yang kalian lakukan hari ini,...
jangan lupa untuk senyum dan lakukan dengan 'meraki'!


13 ulasan:

  1. salam jumaat, baru mama dapat singgah.. :)

    BalasPadam
  2. Salam Jumaat Farrah..semoga sentiasa berada di bawah rahmat Allah
    Ye..hari ni JM nk lakukan kerja dengan MERAKI heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin. Terima kasih atas doanya, JM. Farrah doakan yg sama buat JM.
      Selamat melaksanakan kerja dgn meraki :)

      Padam
  3. Yey sy blogwalking blog kak farrah dengan meraki :)

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. By the time akak reply dah kena wish Aisya, salam Sabtu :)

      Padam
  5. Kira mcm "do your best" la ni eh? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lebih kurang gitulah, dik. Dengan 'passion',..

      Padam
  6. Ramai orang x ikhlas bekerja,
    Buat hanya kerana nak gaji..ermmmm..makanya x dilakukan dengan bersungguh-sungguh.

    BalasPadam
  7. dalam islam pun kita memang digalakkan buat sesuatu dengan bersungguh sungguh.. jangan separuh jalan and tinggal. finish it and be part of it. kalau kita enjoy buat sesuatu mesti lajuuu aje keje siap.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...