728 x 90

Isnin, 16 Februari 2015

Nguping Cekebon & Dhila

Nguping Cekebon & Dhila? Hahahah saspen tak tajuk? Memang dari minggu lepas lagi saya cuba nak curi-curi dengar perbualan telefon Cekebon dengan adik ipar saya, Dhila. No..no..no! I'm not an eavesdropper! Bukan suka pun eavesdrop conversation orang tapi dah terdengar, haruslah ambil tahu lebih lanjut hikhikhik. Mana tahu ada urusan keluarga yang saya perlu bendung segera ;) Over kan alasan saya.



Hampir setiap hari Cekebon dan Dhila akan meeting di telefon. Diorang tengah plan something and it sounds very intriguing. Apa diorang plan eh? Tergaru-garu hati nak tahu. Malangnya percubaan nguping saya tak berjaya. Mesti Cekebon perasan. Lepas tu dia akan gelak-gelak dan tamatkan perbualan. "Along ada kat sini!" 

Saya kenen-kenen nak tahu, Cekebon buat tak layan. Ishhh tak puas hati...tak puas hati...tapi saya takkan berputus asa! Misi nguping tetap ON! Hikhikhik.

86 ulasan:

  1. Balasan
    1. Hihihi hati libang-libu dah ni, Anies :)

      Padam
    2. libang libu pulak? garu2 kepala x gatal :-)

      Padam
    3. Heheheh tak perlu garu2, sis! Libang-libu tu perasaan kacau-bilau hihihi

      Padam
    4. yg pasti bukan bahasa melayu ZF..bahasa jawa kot :-)

      Padam
    5. hahahaha... ngupeng... heheh.. teringat arwah nenek luna cakap tak baik ngupeng.. hahahha..

      tapi skrang dah hilang laa kan libang libu nye.. hehehhe... sbb da tau kan sebabnye.. hihihihi..

      Padam
  2. Balasan
    1. Akak dah missed la, Zarul. Tadi akak saja2 tanya,..Dhila tak call? Happy je Fekebon jawab, "Ada. Baru kejap tadi." Grrrrrr...grrrrrr

      Padam
    2. ada perancangan baik untuk kak farrah agaknya

      Padam
    3. Perancangan baik apakah? Akak bukan gemar suprise2 nih. Tertanya-tanya apa projek diorang berdua.. Nosy kan?!

      Padam
  3. Mesti ada rahsia yang tak mau bagi kak Farrah tau tuh.. jeng3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, eyda. Musykil akak dibuatnya :)

      Padam
    2. ala..dorang ada plan something special tuk Farrah tu..jgn lupa nanti kongsi ngna kita orang eh

      Padam
    3. Hati mesti tertanya2 kan apa bendanya.. mesti tak puas ati dengan jawapan Cekebon tuh.. siasat jangan tak siasat kak Farrah..

      Padam
    4. Tak cukup skill lah nak siasat. Cekebon lagi advanced. Mulut dia sealed! Katup ketat hahahah

      Padam
    5. kiranya Cekebon ni pandai simpan RAHSIA :-)

      Padam
    6. Ohh ya ka kak Farrah.. Cekebon tak de ke nak ngigau malam2.. boleh jugak korek rahsia time tuh.. hehehe..

      Padam
  4. amboii kak farrah pasang telinga ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terrrrrr-pasang telinga ;)

      Padam
    2. ahaahah...secara x sengaja kan

      Padam
    3. Nguping tu means pasang telinga ke k.Farrah? Bahasa Jawa ke?

      Padam
  5. Balasan
    1. Lucu ya, Kak Noor? Saya lagi galau nih hihihi

      Padam
    2. galau? byk tul perkataan x pernah dgr..ini lah akibat kurang ilmu like sis JM ni..malas nk membaca hihihi

      Padam
    3. Hahahah Sis JM ni,...usah begitu dong! Bukan kurang ilmu,..skop ilmu kita berbeda! Akak kerja mana pakai words macam nih,..galau ni walang, resah gelisah...hati kacau :)

      Padam
    4. hati ZF kacau bilau ke..meh nanti sis JM bagi ubat..nak? ke nak minta dari Dr Shikin :-)

      Padam
    5. K.JM nak ubat ape?
      Meh nak bagi.
      Tapi, saya pun dah kacau-bilau jugak ni sebab banyak term baru.

      Padam
    6. Shikin : ubat utk kurangkan perasaan hati yg kacau bilau :-)

      Padam
  6. salam Farah.singgah bw dari www.nazlee.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahakss..PCL datang sini :-)

      Padam
    2. Wsalam, PCL. Terima kasih sudi singgah blog tak seberapa saya ni :)

      Padam
  7. Balasan
    1. nguping tu adik beradik emping

      Padam
    2. hurmm..sis JM rasa cuba membesarkan cuping telinga cam Nabil Ahmad ahahah

      Padam
    3. Hahahah tak pasal2 terkait telinga Nabil kat sini. Nguping tu bahasa Indo, aRz. Maksudnya curi-curi dengar :)

      Padam
    4. ZF suka mkn emping? itu mkanan org SAKIT heee

      Padam
    5. Nguping tu besar dia macam kuali Astro... He He He..

      Padam
    6. ZF bagi ajaran sesat.
      Kelogs Konflek ke,ZF?

      Padam
  8. sian..misi x berjaya..Cekebon lagi bijak mencantas hihihihih

    BalasPadam
  9. huahahahha... ooo nakal eh along nih. hihik

    BalasPadam
  10. hahaha . jaga2 ada yg perati . hehe . ada somethng tu xmau bg taw tu . msti kak farah curious gila tu . hehe

    BalasPadam
  11. ape la yg di sok sek sok sek kan tu ye..
    siasat jgn tak siasattt.. hihihihi...

    Jemput jenguk ietams yerr

    BalasPadam
    Balasan
    1. x jemput pun nk jenguk jugak acaner :-)

      Padam
    2. Ala sis, kalau tak jemput apa salahnya terjah je hihihi :)

      Padam
    3. ahakss..saje nyakat si Ietams ni coz sis JM mmg dh lama kenal dia nih..dh lama follow n drop komen pun heee

      Padam
  12. Ada surprise kot.. just wait n see.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak wait and see tu yg tak sanggup huhuhu

      Padam
    2. brapa lama nk wait n see tu ya

      Padam
    3. brapa lama nk wait n see tu ya

      Padam
    4. selagi belum tiba masanya :-)

      Padam
    5. mesti ZF lak yg x sabar nk tahu kan :-)

      Padam
  13. Memang saspen ni :) Cik mimie yang baca pun ikut curious jugak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha betul tu kan cik mimie..kak wana pun nak tau juga..

      Padam
    2. wana pun ikut suspen juga ni kak..apa ke benda yang di sok sek tu..huhu..

      Padam
    3. Korang baca pun curious, akak yang dah seminggu buat part time eavesdrop ni lagilah terdera.

      Padam
  14. haha. saya ingatkan nguping tu nama kuih. bahasa ape ni kak. hehe. 1st time dengar.

    BalasPadam
  15. Mesti nk plan something utk akak.. heheh

    BalasPadam
  16. apakata akak letak ja alat perakam suara ka kat area tempat Cekebon nk bercakap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. menarik jugak cadangan ZF.. baru nak cadangkan..

      Padam
    2. Apa kata panggil doraemon...

      Padam
    3. Mintak bantuan dari doraemon..

      Padam
    4. adus macam misi antarabangsa dah jadinya hehe..

      Padam
  17. * SS garu2 kepala yg tak gatal... Meneka2 dalam kesamaran... Pakatan apakah?

    BalasPadam
  18. Haha nak buat surprise untuk kak farrah kot.

    BalasPadam
  19. Apakah nguping tu... baru first dgr... bhasa n loghat ke

    BalasPadam
  20. misi risikan masih diteruskan....smoga berjaya yerr hihihihihi

    BalasPadam
  21. Nguping tu loghat mana kak..???

    anyway, comel sangat cekebon akak.. main sorok2 pulak ea...

    BalasPadam
  22. Apakah yg di nguping tu agaknye... Hihi

    BalasPadam
  23. ehehe disebabkan CT singgah dari entry yang latest maka
    tidak suprise lagi =P ehehe

    BalasPadam
  24. slalu kalo mak cakap over the phone ngan makcik2 o kawan2 dia mmg CT boleh dengar..
    sebab huurm.. henpon mak tu mmg bleh dengar org sbelah sana cakap ape =p
    kuat bebenar..

    BalasPadam
  25. nguping tue bahasa jawa ya..curi2 dengar macam tue,,suspen tul baca entry farra,komen lagi suspen..dah terjebak sekali

    BalasPadam
  26. Sebab Ros baca entry akak dari depan, so dah tahu dah.. Hihi.. Plan buat suprise party kan;)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...