728 x 90

Selasa, 24 Mac 2015

Clear Stamps Baru untuk Kraf

Clear stamps baru untuk kraf saya. Kedua-dua pek ni produk keluaran POPULAR. Beli sebab rekaannya cantik-cantik! Paling berkenan pek yang sebelah kiri. Ada bendera comel, sentiments (greetings/kata-kata ucapan) pun best! Sesuai sangatlah untuk cardmaking atau buat scrap book. Sekarang ni POPULAR dah rebranding produk kraf mereka. Dahulu guna nama PopArtz (pek sebelah kiri). Sekarang tukar jadi UW. 

Yang tak best tu, seiring dengan pertukaran nama,...harga barangnya dinaikkan sebanyak RM2. Kalau dulu saya beli chip fonts dengan harga RM6.90, sejak tukar kulit ni dah jadi RM8.90. Stamps kat bawah pun. Sebelah kiri RM5.90, kanan RM7.90. Nampaknya sekarang kalau nak shopping barang-barang kraf memang kena tunggu POPULAR buat sale/promotion. Kalau tak berlubang poket acik!


Clear stamps untuk kraf. Maaf gambar tak jelas.
Pek clear stamps begini, kita kena guna dengan acrylic block.

Credit

Buka pek, ambil cap getah yang kita nak gunakan dan letakkan di atas acrylic block supaya cap getah tu tak bergerak dan kekal pada kedudukan. Then, apply ink dan tekap pada permukaan kad atau kertas. Tak ada acrylic block? Gunakan apa-apa permukaan bekas plastik bersifat lutisnar yang ada. Macam dalam gambar di bawah ni, saya gunakan bahagian penutup ink stamp pad untuk letak rubber stamp.

Klik pada gambar untuk tips menjaga rubber stamps

Excited nak cuba rubber stamps baru. Nanti kalau ada projek yang terhasil guna stamps ni, saya share ye :)

Intai juga:

61 ulasan:

  1. Oh ni cop cop ehh? Menariknya Kak Farrah! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye, Dilla. Main cop-cop :)
      Kalau bosan, cop kat dahi pun boleh hihihi

      Padam
    2. hahaha sampai nak cop kat dahi laa plak..

      Padam
    3. Bila tahap bosan dah sampai ke dahi, eyda :)

      Padam
    4. hehehe lawak laa kak Farrah nih..

      Padam
  2. terkebil-kebil mula2 apa dia ni.. rupanya nak cop-cop ka.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahah cop ni jenis tak de pemegang...tu yang rupanya pelik sikit :)

      Padam
  3. memula tak faham.. bile bace smpai habis baru faham..
    leh main cop2 la ni.. haha

    BalasPadam
  4. wah tak sangka ada jual design stamp mcm ni... nak cari juga kat popular heheheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari, Eny. Jangan tak cari! Macam-macam design ada. Tinggal nak pilih mana yang berkenan je :)

      Padam
  5. Salam. Hee hobi mengecop stamps rupanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe seronok tau. Cop gambar lalat pun ada :)

      Padam
  6. ehh ada ke cop sebegini? mula baca pun tercengang lagi apa kebendanya tuh.. apapun ianya memang menarik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selalunya rubber stamps utk crafts memang flat begini. Senang nak simpan. Bila nak guna kita tepek dekat blok :)

      Padam
    2. kena cari laa.. mesti anak2 suka terutamanya Kimie.. Eyda pun boleh guna jugak..

      Padam
  7. farra..kalau nak cop yang ada nama kita boleh request tak?hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu Khaty boleh guna cap ABC then susun ikut nama. Tak pun, nak senang tempah je kat kedai rubber stamp tapi pilih font yang cantik :)

      Padam
    2. betul paling senang tempah kat kedai rubber stamp..

      Padam
  8. Rajin FMF buat ni..SB mmg tak dpt masuk line bab mcm ni..keras tangan katakan..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Keras tangan SB pun pandai masak, pandai buat kek!

      Padam
  9. rupa nya ruber stamp ni perlu jagaan rapi juga eh..nampak nya sis JM x mampu lah hai nk buat semua tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak bagi tahan lama, sis :) Kalau tak jaga, nanti getah tu rosak. Tak pun bila kita cop, ada saki-baki kesan dakwat lain pulak

      Padam
    2. kalau dpt kt sis JM habis la

      Padam
  10. wah, bestnya..cantik2 tu kak farrah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cantik kan! Kembang kempis hidung akak teruja!

      Padam
    2. harap jangan kembang tak kempis2 hidung kak Farrah.. hehehe..

      Padam
    3. Hahaha bahaya tu. Nanti lalat masuk! :)

      Padam
  11. skrg tgh promosi kot kak farah.. sbb kt Kedah saya tgk ada promosi dri Popular

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, dari hujung bulan lepas hingga hujung bulan ni ada promosi. Cuma promosi utk barang kraf tak ada deal yang best sangat!

      Padam
    2. ooo yaka.. saya just tgk2 sipi ja hari tu

      Padam
    3. Hikhikhik tengok sipi2?

      Padam
  12. Ada aritu p kedai hasani kat kulim nampak alat yg cop2:ni tunjuk ko abe nk beli hihihi abe bgittaw semula2 la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi semula2 tu maksudnya 'nanti - nanti la' kan?
      Tak apa, ekin. Hold dulu. Benda2 macam ni kalau kita dah aktif buat & selalu guna baru berbaloi beli.

      Padam
    2. Yup nanti 2 hihihi sory kak farah ada cmpr kelate tulis ni

      Padam
    3. No big deal. Cuma nak pastikan maksudnya ;)

      Padam
  13. owh.. beli kat popular erk.. errmm.. kite susah nak jumpa popular sebab yang dekat dengan umah kite mph

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, kat MPH ada juga tapi tak banyak choice and a bit pricey. Tak apa, DP. Kalau berkenan, nanti bila jumpa POPULAR, boleh borong!

      Padam
  14. best jugak ni... SS macam pernah nampak kat Popular...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best, SS! Sesuai utk hias scrapbook travel SS tu :)

      Padam
    2. SS ni pun sebenarnya suka kraf gak en ? jiwaaa seni hihi..

      Padam
    3. SS nya travel scrapbook cantekkkkk dik CT! Ala2 Indiana Jones gitu!

      Padam
  15. ooo..baru tau kegunaannyeeee....hehhehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iya. Begitulah kegunaannya lebih kurang :)

      Padam
  16. akaaaaak !! last week CT pegi popular teman cousin.. kat penang ni ha..
    diorang buat clearance stickers n papers semua 80% off menjelang GST ahaha..
    kat kl xdok eh.. huurm.. semua nak mencekik rege skrang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. 80%? Meraung akak dengar! Kat KL ni kertas & stickers jarang diorang buat clearance sale cam tu.

      Padam
  17. Ohoi..awat comel sangat srubber stamp semua tu..giler eh kalau dapat.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang comel. Excited main cop cop!

      Padam
  18. Saya ada juga koleksi rubber stamps tapi jarang guna.pernah guna buat kad simple je..hehehe ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, Ros. Simpan elok2 walaupun jarang guna. Nanti bila mood berkraf datang, tahu je nak guna camner :)

      Padam
  19. salam. awak beli clear stamps ni katne ek? popular kah? :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam. Ye, afifah. Clear stamps di atas saya beli di POPULAR. Kalau nak banyak pilihan, kena cari di cawangan POPULAR yang besar,..yang ada bahagian khas utk arts and crafts. Boleh juga beli online, cari di IG. Tetapi kebanyakannya agak pricey sebab diimport.

      Padam
  20. mule2 ayu xpaham jugak clear stamps ni
    ok baru paham
    makna bnd ni mcm cop la kan kak farrah..
    boleh cop byk2 kali cmtu
    wahhh pengetahuan baru
    nanti boleh survey

    BalasPadam
  21. mule2 ayu xpaham jugak clear stamps ni
    ok baru paham
    makna bnd ni mcm cop la kan kak farrah..
    boleh cop byk2 kali cmtu
    wahhh pengetahuan baru
    nanti boleh survey

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye Ayu. Cop je sebenarnya. Bila nak guna kita keluarkan dari plastik. Dah guna, bersihkan...simpan balik. Cop begini flat, tak ada pemegang. Senanglah kita nak simpan :)

      Padam
  22. Assalam...
    Sy ni newbie lg dgn hobby atrts n crafts.. nak beli kat popular mana eh clear stamps ni? Hr tu pegi popular nilai & Mph putrajaya x ada... dah tanya staff dia... siap semua tercengang2 bila sy tanya ni... huhu..
    Sya dok area bangi... mana nak cari eh? Kalo kat pj & shah alam senang kot... pls i fo tmpt kalo ada yg jumpa ni... thanks ! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam. Syarifah familiar dengan area Mutiara Damansara tak? Boleh cuba cari ni Ikano Power Centre. Ada Popular cawangan besar di sana. Dekat one utama pun ada. Walaupun tak sebesar di IPC, tapi ada section khas untuk arts and crafts :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...