728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 4 Mac 2015

Jom Cuba Nasib | Wordless Wednesday: Teman Baru

Entri Wordless Wednesday & Jom Cuba Nasib serentak ;)

Bebear comel pemberian seorang rakan blogger =)

  1. Cuba teka siapa yang bagi bebear comel ni? T-shirt I LOVE LONDON tu BUKAN KLU tau! Itu hanya uniform harian si pemakai ;)
  2. Suggest nama untuk diberi pada si Bebear Coklat ni.

Cepat! Sebelum 12.00 tengah hari, 5 Mac 2015.


Psst! Secara automatik, si tukang beri tak boleh join heheheh ;)





149 ulasan:

  1. ABAM LONDON . TRY NAMA NI , COMEL KAN ? HEHEHHE

    BalasPadam
    Balasan
    1. ZF : laki pompuan tu untuk manusia je :-)

      Padam
    2. Cer bukak kain tengok! Ha Ha Ha...

      Padam
    3. selak selak teeeengok ZF dah mula keliru tu..

      Padam
    4. Kalau boleh selak pun kemungkinan besau akak tak reti tengok huhuhu

      Padam
    5. hihi SS pandai tgk rasanya

      Padam
  2. ishh siapa laa yang baik hati bagi hadiah nih.. (sambil garu kepala).. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang ni memang baik hati,..memang suka bagi hadiah :)

      Padam
    2. yang pasti bukan ZF kan heee

      Padam
    3. saya belum mampu nk bg hadia besar2 ni...
      tggu kerja lah

      Padam
    4. Ala comelnyaaaa,...nak tunggu kerja tuh :)

      Padam
  3. choco london.. hehehe macam nama makanan plak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah tetiba terliur ingat kek gulung london tuh :)

      Padam
    2. tu laa tetiba kan terasa nak makan kek gulung london.. hehehe..

      Padam
    3. letak nama Choco Bear laa kak Farrah senang..

      Padam
    4. boleh jugak tetiba cipta resepi baru.. hehehe..

      Padam
    5. dalam kepala dah terbayang-bayang iklan london swiss roll :)

      Padam
    6. hehehe betul tuh kak Farrah..

      Padam
  4. ala, kalau dari London, saya x pastilah siapa. kalau dari Czech ke Canada ke Korea ke, saya bolehlah teka. heee.. bab2 nama lagi saya fail -.- kalau ikut saya, kucing2 kat umah ni bagi nama Hindustan je. hahahahahahhahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amy, ni bukan dari London. Heheheh ok tambah klu. Ni dari dalam Malaysia :)

      Padam
    2. Kajol Kojol tak sesuailah...dia dari Tanah Tinggi,...bukan dari Bollywood :)

      Padam
    3. hahahhaa.. amboi, sampai Kojol jadinya... dah macam nama kucing BFF saya dah. hahaha

      Padam
    4. Memang Kojol ke namanya, Amy?

      Padam
  5. Besornya nye BEAR lebih besar dari sis JM tu heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe memang lebih besau drpd sis nih :)

      Padam
    2. hahaaha... kalau dok sebelah sis JM.. mana satu sis la..

      Padam
    3. ofcoz lah yang CUTE tu

      Padam
    4. eheehhe..Farrah KELAKAR!

      Padam
    5. nak peluk Sis JM la hahahaha

      Padam
    6. Ekn ..nak peluk?..eee...BESTnya..berdebar2

      Padam
  6. siapalah yg baik hati tu yek...tapi yg pasti bukan dari sis JM tu :-) dari SS kah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi...hari ni bagi jawapan bajet artis...No comment ;)

      Padam
    2. * Tutup muka pakai sarung kusyen...

      Padam
    3. sweet plak kalau SS bg bear...

      Padam
  7. Balasan
    1. Jantinanya tak dapat nak disahihkan ;)

      Padam
    2. Ada surat beranak? He He He...

      Padam
    3. cer belek tgk..hahahahah

      Padam
    4. kalau tgk ke hidung dan mata tu conpem JANTAN heee

      Padam
    5. Bagus sis JM buat analisis. Yang tahu, bebear ni tanah kelahirannya nun di Pahang sana ;)

      Padam
    6. JM dah boleh jadi Ahli Nujum Negara!

      Padam
    7. SS : hiksss...kalau ada nk tilik sesape sila panggil JM hokey!!!!

      Padam
    8. kena cek la kalau nak tahu jate ke tino.. hahahahhaa.. letak nama yang neutral so x bias.. eh? ceketed dah sedap dah ^^

      Padam
    9. Dah ngam ngam sedap kan ;)

      Padam
  8. Nak teka tapi takde idea wuaaaa :'(

    BalasPadam
  9. kalau lelaki letak nama BERRY kalau pompuan pun letak nama BERRY...tapi bukan cerry berry tau heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahah tak mo cherry berry...susah tuannya nanti kan :)

      Padam
    2. Baik letak nama Jerry Menes... He He He..

      Padam
  10. pemilik yang bagi bear tu perempuan ni.. Nama bear mesti Cik Sweet London hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, yg bagi tu memang perempuan :)

      Padam
    2. rasa Ada tengok blog siapa post pasal bear ni ekin terlambat nakteka

      Padam
  11. Dr.Shikin yg bagi kan? sebab dia pun ada satu baru balik dari cameroon..

    tapi penyertaan dah tamat T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Letak nama dia Cocoberry :)

      Padam
    2. strawberry!!!! ahaa..betul cakap CM...ni mesti dari Shikin kita tu

      Padam
    3. Eh, hari ini eh baru tamat? mati2 ingat semalam 5 aribulan..ciss mimi ni....=_="

      Padam
    4. macam mana boleh salah tarikh nih cik Mimie?

      Padam
    5. Kak Izzeyda : Hahaha demam punya pasal la ni...xdpt detect tarikh sebenar..hahaha..

      Padam
  12. All the best kak Farrah..heheh comel bear

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Nad. Comelllll kan!

      Padam
    2. Ohhhh ....kak shikin bagi rupanya...
      semalam jalan2 kat blog kak shikin...nampak bear tuuuuuu ....wuuuu

      lambat la saya

      Padam
    3. oooouch ye ke ahaha.. bace komen dari bawah =P
      da kantoi disini eh eh..

      Padam
  13. nak teka, tapi langsung tak tahu nak teka siapa.. saya rasa SS..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ishh ramai kata SS ni...betul ka

      Padam
    2. X betul lah...dari Loktor!!

      Padam
    3. Satu kesimpulan yang kita dapat buat melalui entri ni,...SS memang 'glamour'! Ahaks

      Padam
    4. SS kuih makmor! He He He...

      Padam
    5. mmg SEDAP di mkn nih...tapi hati2 nanti TERSEDAK!!

      Padam
  14. SS kawan lama dah ngan kak farrah kan.. mesti bukan SS.. Alamak siapakah erkk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS mai nk tlg tepuk kuat sikit

      Padam
    2. Syida : dari sis JM lah ahahaha....ni ha dari Dr Nazeck

      Padam
    3. hehehe.. hebatlah uols semua.. CT tak dapat teka..

      Padam
  15. Balasan
    1. En. Koko? Sounds good to me ;)

      Padam
  16. haa dapat idea dah.. Dr. Shikin jawapannya.. betul tak kak Farrah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheheh tunggu keputusannya ;)

      Padam
    2. tak sabar nak tunggu keputusannya.. hehehe..

      Padam
  17. Tahniah k.Farrah... Siapa agaknya orang tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ecece.. Buat tanya lak... Nama dia NAZECK!

      Padam
    2. sudah gaharu cendana pula heeee

      Padam
    3. abis gaharu ngan cendana dicarinya.. hehehe..

      Padam
    4. Kihkihkih kura-kura dalam perahu pula orang tu ;)

      Padam
    5. hehehe macam2 perumpamaan ada..

      Padam
    6. Dah naik bas ngaku naik lori plak! ehhhh ngaku... kerepek ngaku... He He He...

      Padam
    7. Jom makan kerepek ngaku dulu.. mesti ada yang ngaku nanti.. hehehe..

      Padam
    8. sudah ada hint kah disini.. sakitnyaaa tuh disni di dalam hatiku.. aaauch..

      Padam
    9. Nazeck dah ada trademark baru... SAKITNYA TUH DISINI... He He He....

      Padam
  18. london swiss roll perisa coklat..
    haha..

    xtau la sape bg..

    BalasPadam
  19. Kalu SS... SS letak nama Cekted...

    BalasPadam
    Balasan
    1. best gak nama Cekted tu. haha. kelakar plak.

      Padam
    2. ok la tu... family kak farah.. byk start nana cek ni

      Padam
    3. cekted? ahahah...cekecik!...sbb paling kecik..jgn cekik sudah

      Padam
    4. menarik jugak nama tuh.. yelah abis semua nama kak Farrah suka letak start ngan cek.. hehehe..

      Padam
    5. kak JM : macam tercekik jer bunyinya.. hihihi..

      Padam
    6. Ted short form utk teddy... Ha Ha Ha...

      Padam
    7. a ah tu Kak Farrah.. kan fam members Kak Farrah ramai 'cek' jadi
      silalah CekTed hehe..

      Padam
  20. alooo, comelnya bebear..bestnya dapat bebear.. ^_^

    BalasPadam
  21. wah, menarik ni kak..wana nak try juga la kak farah..

    jawapan 1:
    agaknya ct humairah yang bagi..

    jawapan2:
    mr.london..

    heheh..;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks wana kerana coba-coba hihihi
      tunggu entri resultnya ye :)

      Padam
    2. adus Kak Wana.. tet tet tet.. jiwa CT tak beberapa nak bebear sangat dah..
      dedulu sukalah nak beli nak kasi orang.. hehehe..

      Padam
  22. Nak letak nama pe ekk...hmmm...chochobear...hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. chocobear? sesuai ngan kecoklatannya kan,...

      Padam
  23. Balasan
    1. Nanti asyik mimpi igaukan Zarul je,..mana aci :)

      Padam
    2. Letak nama SS je laa... Ha Ha Ha...

      Padam
    3. ahahaha bagus ZF ni.. konpiden.. i loooike =)
      sebut ZF aje Kak Farrah.. nanti mesti dia menjelma..

      Padam
    4. hahahah..tapi xsedap la plak...

      Padam
  24. Assalamu'alaikum semua,
    Terima kasih banyak2 sudi main teka-teka dengan saya?
    Siapa yang menang? Hihihihi tu kena tunggu. Pemenang untuk soalan pertama dah ada. Pemenang untuk teka nama lambat sikit. Kena buat mesyuarat rundingan dulu.

    Insya Allah, saya akan buat entri pemenang JCB secepat mungkin.
    Till then, have a majestic day & jangan lupa senyummmmmm :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah habis senyum dah nihhhh... He He He...

      Padam
    2. dah abis senyum, gelak plak laa SS..

      Padam
    3. naik lenguh dah senyum Kak Farrah..

      Padam
    4. Tertinggal keretapi Ros ni. Tak sempat main teka teka

      Padam
    5. senyum selagi boleh senyum

      Padam
  25. alamak...bab2 meneka ni sy mmg fail...yg pasti mesti pemberinya tu pompuan kan? kalu lelaki tu...mmmm ;-)

    BalasPadam
  26. tahniah akak.. jauh terbang tu. nina xkenal blogger yg bru balik dr london

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe baju london tu memang pakaian sehari harian bebear..

      Padam
  27. xsempat join..heeee
    comel la bear tu ^,^

    BalasPadam
  28. aaaa bestnya siap dapat bebear.. siapa eh..
    yang kasi tu laki ke perempuan ? adus tak dapat nak meneka..

    kasi nama.. Sarang <3 coz sarang means love in korean language.. gittuuu..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...