Khamis, 5 Mac 2015

Cekengah's Birthday Lunch - Social Media Inspired Theme

Tarikh: 1 Mac 2015
Masa: 11.30 pagi
Tempat: Subak Restaurant, Sungai Penchala
Tema Majlis: Social Media Inspired

Kali ini giliran saya pula untuk rancang sambutan majlis hari lahir Cekengah. Walaupun hanya 'kita-kita aja',..tetapi masing-masing teruja nak bertema. Fikir punya fikir, akhirnya kami pilih 'Social Media' =)

Setiap ahli keluarga kena berpakaian mengikut warna-warna social media seperti Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter & Whatsapp. Dapat inspirasi dari gambar di bawah ni.



Sebahagian daripada set up untuk majlis.
Hadiah dan party favours semuanya ditampal dengan logo-logo social media. Props untuk photo pun ada supaya kami dapat posing dengan logo social media yang dipilih.

Photo Props

Ada a few things yang saya ingin kongsi di sini supaya boleh jadi sumber idea untuk kalian. Insya-Allah, selain entri mengenai cardmaking and crafts, saya akan banyakkan entri mengenai DIY Gifts Ideas. Maklumlah, ni dah masuk bulan tiga. Nanti ada banyak keraian:- Birthdays, Anniversaries, Hari Guru, Hari Ibu, Hari Bapa... Jadi, bolehlah prepare untuk buat sendiri.

1. Google Inspired Birthday Card

Tutorialnya di sini

2. 'What I Like About You' Box

Ala- ala Facebook Likes

3. 'Chocolates Treasure'

Harta Karun Manis untuk Birthday Girl

4. Party Favours

Jajan untuk bawa balik :)

5. The Ouch! Kit
The Ouch! Kit khusus untuk Cekengah

Item 2 - 5 di atas akan saya perincikan dalam entri yang berasingan. Tungguuuuuuu!


59 ulasan:

  1. Happy Birthday untuk Cekengah :) Tema yang menarik sangat :) boleh buat tema kahwin jugak..hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa lagi, Cik Mimie :)

      Padam
    2. Tunggu dulu..belum sampai masanya lagi..ekekeke...

      Padam
    3. Betul-betul... Sape nak kawen boleh cedok tema k.Farrah yang super duper awesome ni.

      Padam
    4. saya ni tengah menceduk sikit idea kak farah ni utk kawen sahabat saya ni

      Padam
  2. Best nye..,. Boleh dapat inspiration gak ni.. tapi dalam banyak2 tu, saya mcm tertarik dgn tumblr.. mcm best n cantek jer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, saya suka social medi outfits ni. I mean kalau kita impose dresscode gini pada guests, tak susah...asalnya saya nak pilih tumblr, tapi last minute jadi insta ;)

      Padam
    2. Farrah, insta pun not bad.. earth color. ..Senang nak pilih pakaian color 2 gini.. in fact dalam almari pun banyak baju color ni..HEHE

      Padam
    3. I like everything...
      Bestnya kalau kreatif macam akak.
      * Ritu masa birthday akak pun family akak buat memang awesome jugak!

      Padam
  3. org sekarang ni kreatif bebenor... smpi x terjangkau dek akal ku ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun tak pernah terfikir boleh buat tema hihihi

      Padam
    2. suka kekreatifan kak Farah ni

      Padam
  4. NICE THEME ! memang suka buat photobooth tp xsempat nk up dlm entri.
    xsabar nk tgk secara details homemade akak ni :)

    p/s: tq so much my lovely sis.. cantik kad tu <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, nanti ada masa free akak up entrinya. Dah sampai ye kad? Alhamdulillah :) akak yg patut cakap thanks,...

      Padam
  5. Yeayyy tak sabar nak tahu! Hehe

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Kecil-kecilan je, Nani. Yang jadi meriahnya bila semua ahli keluarga ada :)

      Padam
    2. Part family semua berkumpul tu yang best

      Padam
  7. Menariknya! tak pernah dengar lagi pasal Social Media theme birthday party. :) Comell!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. wow!!! menariknya theme macam ni..tak pernah terpikir pon.. =)

      Padam
    2. Haaa lps ni boleh consider tema ni klu nak buat apa2 celebration :)

      Padam
  8. wow..sangat menarik idea untuk tema2 ni..boleh dijadikan inspirasi ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi Wana boleh design cake ikut tema ni ;)

      Padam
  9. semua benda yang disediakan tu sangat buat wana teruja tengok..semuanya cantik dan mengujakan..wow, bahagianya cekengah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha dia memang macam budak terlebih gula sikit hari tu ;) bolehlah,...setahun sekali

      Padam
  10. akak..wana nak isi borang nak register jadi adik kak farrah..jadi 'ceksu' pun ok lah..nak juga diraikan macam ni..huhu..boleh tak???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi borang dah habis kak Wana :)

      Padam
  11. kak farah mengenakan baju ikut tema mana satu?

    BalasPadam
  12. waaaahhhhhhh nak join nak join
    hahha punya la xmalu kan..
    bestnye kak..
    nnti nak celeb bufday nak buat cmni laaaaa

    BalasPadam
  13. bagos betul idea tema media sosial ni.
    xsabar nk tgu next entry!

    BalasPadam
  14. menariknya tema nih.. tak terpikir nak buat majlis guna tema sebegini.. ianya akan jadi sumber inspirasi buat orang lain nih.. thanks kak Farrah tak sabar nak tunggu tutorialnya..

    BalasPadam
  15. suka facebook ngan pinterest.. bestlah layan entry akak.. banyak sangat belajar pasal craft, pasal card gift.. akak share banyak2.. i likkeeeee it.. ;)

    BalasPadam
  16. seriuss menariknyaaa menarik gileee
    tengok kat sini pon dah excited belum lagi depan mataa haha
    ni boleh jadi inspirasi nak buat bday event bebile nanti ;)

    BalasPadam
  17. Blogspot mana? Mana? He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blogspot pun menarik kan . Warna oren ;)

      Padam
  18. Hehe..kreatif betul...boleh terfikir tema social media tu..the ouch kit tu apa kak farrah? First aid kit ka?

    BalasPadam
  19. happy belated besday cekengah..CUTE orangnya ..so yg pasti Farrah pun mesti cute like cekengah jugak

    BalasPadam
  20. kalau sis JM pilih tema Twitter

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau saya semua pilih kot..nmpk cntik ja

      Padam
  21. napeeee cute sangat ni Kak Farrah.. bestnya Cekengah.. CT suka outfit untuk tumblr..
    cantiklah.. hehehe.. dalam kit oouch ada apa ?? bukan oouch sakit kan ada ubat ubat ke minyak angin ke =P

    BalasPadam
  22. oooowh happy belated birthday Kak Cekengah =) dari CT yang comel miahahaha..

    BalasPadam
  23. Wahhh.. comelnye.. boleh laa saya ambik idea2 kak farrah ni untuk hari guru nanti.. :D

    BalasPadam
  24. Wahhh.. comelnye.. boleh laa saya ambik idea2 kak farrah ni untuk hari guru nanti.. :D

    BalasPadam
  25. Selamat hari lahir Cekengah..Tema memeng kreatif.

    BalasPadam
  26. Happy belated birthday buat Cekengah :)
    bestnya sambutan macam ni! Ade je idea ye, laon dari yg lain :)

    BalasPadam
  27. wah, menariknya idea ni kak Farrah! saya x terfikir pun. hahahha. cool sangat! mohon curi idea untuk msa depan boleh :P

    BalasPadam
  28. eh, and happy birthday to cekengah :)

    BalasPadam
  29. Comel temanya.. leh terfiki2 untk tema baju raya hahhahah... puasa tak lagi dah fikir raya... puasa ganti pun ada lagi x ganti hihihi... jadi bini org lambat nak beganti hihihihi

    BalasPadam
  30. Akk tlng buat tutorial nk buat props mcm kat atas tu. Lagi2 ttg props wedding.

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...