728 x 90

Rabu, 14 Oktober 2015

Innallaha Ma'ana - Medina feat. Pipik (Easy Guitar Chords)

Salam Maal Hijrah. Selamat Tahun Baru 1437H.
Hari ini saya nak kongsi lagu dan chords lagu kumpulan Medina dari seberang. Bagi yang tidak tahu, anggota Medina ni sebenarnya kumpulan Matta yang dahulu popular dengan lagu Ketahuan dan Jatuh Cinta Lagi. Sekarang mereka tampil dengan imej baru dan konsep muzik bersifat ketuhanan. Saya suka lagu ini. Sangat sangat menyentuh perasaan.


Lirik dan Kunci Gitar  Innallaha Ma'ana - Medina feat. Pipik

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.



Am               G                Am    E
Di saat kau merasa sendiri
                      F         G          C                E
dan kau merasa ada sesuatu yang hilang
            Dm                         Am
kau merasa lelah dan merasa lemah
                        F                             E
cemas dan gelisah menghantuimu



Am                   G                     Am     E
Segera kau dekatkan diri pada Allah
     F                             G                 C         E
adukan semua masalahmu kepada-Nya
        Dm                                             Am
berdoalah pada-Nya jangan putus asa dengan Rahmat-Nya
               F                                               E
hanya Allah yang dapat menolongmu


(Chorus)
       Am              F               G                  C
Innallaha ma'ana janganlah kau takut
       Dm                   F                      E
berlindunglah kepada Allah Yang Kuasa      
      Am              F               G                C
Innallaha ma'ana janganlah bersedih
      Dm                        F                      E                    F
tersenyumlah dan sambut hari esok dengan indah


Tujukan lagu ini buat semua kenalan saya dan anda yang sedang membaca entri ini. Apa sahaja yang kalian depani sekarang, innallaha ma'ana :)

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya. 


19 ulasan:

  1. Bleh dgar kat youtube ni mcmana lagu dia hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi akak verse lagu ni biasa je...bila dah chorus tu best!

      Padam
  2. Owh baru tahu kumpulan ini dari kumpulan Matta dulu...
    Salam Maal Hijrah...

    BalasPadam
  3. Alamak siap ada code tuk gitar.. Adehhh Farah sila wat video.. Hehhee anw Salam Maal Hijrah Farah.. :))

    BalasPadam
  4. Salam singgah petang farah....suka dengar lagu ni...best sangat...Salam Maal Hijrah juga buat farah...

    BalasPadam
  5. yes..berlindunglah kepada Allah yang kuasa sahaja! =)

    BalasPadam
  6. Salam maal hijrah kak farah, nanti line ok sikit nak try dengar la.

    BalasPadam
  7. Suka lagu ni... bila lah kak farah nk petik gitar bg kita dgr

    BalasPadam
  8. Tak pernah dengar lagu ni nanti nk try

    BalasPadam
  9. tak pernah dengar lagi kak.. selalunya kalo kat radio tu lagu2 baru or yang
    tak pernah dengar laju skip hehe..

    BalasPadam
  10. kena search dulu lagu ni....xpernah dgr...hihhi

    BalasPadam
  11. Matta ni memang dah insaf terus ke acane? Tidak ketahuan nih...

    BalasPadam
  12. Salam maal hijrah.. Rasanya aiza belum pernah dengar lagu ini..

    BalasPadam
  13. nanti nak cari laa lagu nih.. tak pernah dengar..

    BalasPadam
  14. antara lagu yg sedap didengari skrg ni

    BalasPadam
  15. Betul laaa hanya Allah yg mampu menolong...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...