728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Khamis, 23 Jun 2016

Chords Salam Aidilfitri Ayahanda Bonda - Hujan feat. Raihan

Kord Gitar dan Lirik Salam Aidilfitri Ayahanda Bonda -Hujan Feat. Raihan (Easy Guitar Chords)

(Intro)
Am F G F E Am E

Am                     F
Terkenang di ketika itu
G                            Em
Ku dimanja dan disayang selalu
F                       C
Apa saja kemahuan diri
F                        E
Akan cuba dipenuhi

Am                             F
Walau hidup dalam kesukaran
G                                   Em
Kau kan cuba untuk membahagiakan
F                                   C
Demi anak-anak yang tersayang
F                              E
Kau berdua kan berkorban

Dm                   G
Tetapi baru kusedari
C                                   Am
Tidak mungkin kan terbalas budi
Dm                                G
Pengorbananmu tiada ternilai
C                                  E
Hanya Tuhan kan membalasnya

A             Dm
Salam Aidilfitri
G                               C
Ayah bonda yang dicintai
A                           Dm
Maafkanlah anakmu ini
G                        E          Am   E
Kerna belum cukup berbakti

Am                       F
Pabila menjelang lebaran
G                          Em
Baju baru kan disediakan
F                                          C
Walau mungkin kami tak mengerti
F                       E
Keperitan saat itu

Dm                                        G
Namun wajahmu terus bercahaya
C                            Am
Oh sucinya kasih sayang itu
Dm                            G
Di bibirmu kan menguntum senyum
C                                     E
Andainya  anak-anakmu bahagia

A             Dm
Salam Aidilfitri
G                               C
Ayah bonda yang dicintai
A                           Dm
Maafkanlah anakmu ini
G                        E          Am   E
Kerna belum cukup berbakti
Am     E    Am     E  Am
Di Aidilfitri, Di Aidilfitri


Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.
 

34 ulasan:

  1. tak pernah dengar lagi lagu ni...

    nak dengar kat radio lah tak pun t cari kat You tube... hik2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi akak biasa je. Tapi bolehlah buat semarakkan feel raya :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Tak best! Jangan dengar! ha ha ha...

      Padam
    2. Firah, ni bukan lagu kegemaran akak so bagi akak biasa2 jelah :)
      KC suka eh,..SS confirm tak suka hihihi

      Padam
  3. Assalamualaikum Kak Farrah.. good morning !

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam, Dik Firah. Good night!

      Padam
  4. Balasan
    1. Ohhh, ni lagu lama, Nies. Lagu beberapa tahun lepas rasanya.

      Padam
  5. Baca entry nii bukan tgok chord sibuk menyanyi .. Haha

    BalasPadam
  6. Tahun niiih tak dengar lg lagu niih

    BalasPadam
  7. Tahun niiih tak dengar lg lagu niih

    BalasPadam
    Balasan
    1. pegi soping mall... asik2 lagu raya...

      Padam
    2. Saya belum shopping raya lagi,....

      Padam
  8. Lagu salam kaut aidilfitri ada tak cikgu? he he he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kaut aidifitri pon boleh nak salam jugak!

      Padam
    2. Sibuk jek nak kaut... iskkss

      Padam
    3. Ada ada,..tapi belum release lagi... Tunggu saya buat single ye hahahaah

      Padam
  9. salam yana tak suka mana lagu ni masa mula mula dengar ,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun lambat nak terima lagu ni. Dah banyak kali dengar baru ok :)

      Padam
  10. bila tengok lirik betul betul ok faham , sebab iramanya ala rock sikt!

    BalasPadam
  11. lagu raya baru tahun ni ke ? hehe..

    BalasPadam
  12. tak pernah dengar lagi nanti nak try dengar la

    BalasPadam
  13. lagu baru banyak, tapi lagu lama jugak terkesan di hati..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...