728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Ahad, 12 Februari 2017

Guitar Chords Wanita Terakhir - Fattah Amin (Easy Chords)

Masa mula-mula dengar lagu Wanita Terakhir ni rasa macam hehhhhh?! Lagu sedap,..tengoklah siapa yang buat kan,..but I personally feel that his singing don't do justice to the song. Dia macam tak owned the song. Pendapat peribadi saya yang kurang arif je nih! Maaf kalau pendapat kita berbeda 😆 Citarasa lain-lain kan,...

So, sebarang request daripada adik-adik yang minta easy chords untuk lagu Wanita Terakhir memang langsung saya tidak pertimbangkan. I don't like the song, tentunya saya tak akan 'berkapok' dengan lagu ni. 

Satu hari Bott bosan, dia pergi cari cover lagu ni di Youtube. Adalah a few covers yang dia tengok. Kebetulan saya terdengar dan sekali lagi, ini pandangan peribadi ye,..saya rasa mereka yang buat cover song lagu ni nyanyi lagi sedapppp daripada penyanyi asal hikhikhik. Mungkin feel lebih sikit,..suara lebih merdu,...

Enough said, chordsnya di bawah ye :) Bukan saya buat, saya tolong simplified kan sahaja.


Kord Gitar dan Lirik Wanita Terakhir - Fattah Amin (Easy Chords)


(Intro)
Am Dm G C
F Dm F E

Am Dm
Menjelang hari-hari bahagia kita
G C
Kubayang wajah indahmu bersamaku
F Dm
Di sisiku kau ukir senyum manismu
F E
Kau masih belum milikku lagi

(*)
Am Dm
Sambutlah cintaku duhai sayang
G C
Cinta kita untuk selamanya
F Dm
Biarku sentuh hatimu ini
E
Sendiri

Am Dm
Selamat malam wanita terakhir
G C
Tak mungkin ku kan temu seindah ini
F Dm
Sampai bila kuharus menanti
F E
Untuk kau menjadi milikku

Am Dm
Oh  sayang
G C
Sungguh sempurna
F Dm E
Tiada lain kumahu

Ulang (*)

Dm G
Dan aku renangi lautan sepi
C F
Menukil kembali bayangmu di sini
Dm E
Dalam pelukanku selamanya

Am Dm G C
Dm C E

Ulang (*)

Am Dm
Terimalah cintaku kekasihku
G C
Kuimpi bersamamu hingga ke syurga
F Dm
Biar kita bahagia untuk selamanya
E
Abadi

Ulang (*)

Capo on 2nd fret. 

 Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

14 ulasan:

  1. ramai ja yang puji Fattah nyanyi lagu ni best, so terjebak la juga nak dengar betul atau tidak Fattah menyanyi best atau tak kan, but once dengar he sings the song, erk.... krik krik krik ... Fattah either no need to be a singer, or he needs to learn more to become a real singer #pendapatperibadisahaja #jangankecamsaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi samalah kita. Rasanya ada banyak lagi ruang untuk perbaiki kan...mungkin di telinga orang lain dia nyanyi best,..saya dari single pertama dia yang rancak tu saya heehhhhh?! ;)

      Padam
  2. rasanya macam tak pernah dengar lagu nih.. kalau yang nyanyi tak sedap, better tak payah la nyanyi.. macam Eyda pun kalau suruh nyanyi mau hujan lebat sebab tau tak sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kita geng. Saya baru nak pegang microphone, kilat dah sabung-menyabung ;)

      Padam
  3. lagu ni kalau saya nyanyi mesti lagi sedap...haha.marah peminat fanatik dia karang kak Farrah oi.review buku dia tak nak buat ke?hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak buat entri chord ni pun akak macam berperang dgn diri sendiri,..nak soh buat review buku aku nak gi klcc naik kereta sendiri parking valet tuh? hahaha

      Padam
  4. Mula dgr lirik dia best tp bila tau sape penyanyi dia terus xminat lagu ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah kesian kat lagu tu kan,..:)

      Padam
  5. lagu ni sedap kot lirik & melodi.
    lagi sedap kalau kasi real penyanyi yg nyanyi.
    hazama ker...
    akim ker...

    BalasPadam
  6. Assalam kak farah ! , yana pun terjebak dengan lagu ni,tak kisah lah sapa sapa nya . lirik dia best! :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...