NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 32 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Rabu, 24 Januari 2018

Chords Cinta dan Luka - Papinka (Easy Chords)


Kau berikan cinta tapi kau juga memberi luka
Luka yang buatku menyatakan
Keinginan tak ingin bertahan


Pertama kali dengar terus jatuh cinta. Alahai jiwangnya! Hehehe Cinta dan Luka merupakan single terbaru daripada kumpulan Papinka. Saya memang suka lagu-lagu Papinka yang sebelum ini seperti Masih Menyintainya, Di Mana Hatimu dan Sampai Hatimu. Lembut dan sedap didengar je melodinya. Sesuai layan blues bersama si Kapok.

Lagu ini pun tidak sukar untuk dimainkan. Chords mudah. Strumming pattern pun simple. Boleh tengok kat IG saya @faidamf. 

Kunci Gitar | Guitar Chords Cinta dan Luka - Papinka

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.

(Intro)
C G Am Em 
F C Dm G

C                 G
Betapa hancur hatiku
Am                  Em             
Bila ku mengingat kamu
F                C
Tiada ku sangka teganya dirimu
Dm               G
Kau khianati cintaku


C               G
Bagaimana caranya untuk
Am                  Em
Melupakan tentang kamu
F                     C
Agar tak terus merasa rindu
Dm                  G
Rindu yang terus mengganggu



F            G       C         Am
Kini cintaku berubah benci kepadamu
Dm              G
Maafkan aku tak lagi menginginkamu


(Chorus)
C                            G                              Am 
Kau berikan cinta tapi kau juga memberi luka
Em               F
Luka yang buatku menyatakan
C                   Dm           G
Keinginan tak ingin bertahan
C                                G                          Am
Tak pernah ku minta kau beralih mencintai dia
Em                         F                    C
Kurang apa harus bagaimana semestinya
Dm             G           C
Agar bisa buatmu bahagia


C               G
Bagaimana caranya untuk
Am                  Em
Melupakan tentang kamu
F                     C
Agar tak terus merasa rindu
Dm                  G
Rindu yang terus mengganggu


F            G       C       Am
Kini cintaku berubah benci kepadamu
Dm              G
Maafkan aku tak lagi menginginkamu

Ulang (Chorus)


Guitar Chords lagu Papinka yang lain:


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

15 ulasan:

  1. aduh, tengah sedih dengar lagu ni rasa nak guling-guling nangis. Amboi dramanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi,..jom guling-guling sama cam dalam citer hindustan dulu2 nak? ;D

      Padam
  2. papinka mmg kena laa bw lagu2 mcm ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagu-lagu diorang satu pattern je lembut cenggini kan,..

      Padam
  3. my ultimate jam still lagi SO7 and i heard they r coming to malaysia kak !!!!!!!! tapi papinka suka jugak. masih menyintainya BAE =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss,..tiket mahal dik ooiii. Tu pun peminat tegar SO7 berpusu-pusu pergi beli. Well, masih menyintainya tu memang best :)

      Padam
    2. tiket tinggal angin je skrang. sebab diorang lama gila x dtg n bet yang pegi tu mesti umur2 yang dah middle age sket. macam kite hehe hehehe eheeeeh..

      Padam
  4. Balasan
    1. Best kan,..lembut je masuk telinga 😊

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...