728 x 90

Ahad, 11 Februari 2018

Kord Gitar Hilang - Irfan Haris

Selepas lagu Redha melonjakkan nama anak muda ini, diikuti dengan Pesan, Irfan Haris tampil dengan single terbaru yang berjudul Hilang. Lagu ini ciptaan Irfan Haris sendiri bersama Haiqal Iskandar. Saya baru sahaja dengar lagu Hilang. OKlah. Boleh layan. Confirm akan hit seperti dua single terdahulunya. Lagu-lagu Irfan Haris pun biasa digunakan sebagai OST drama. Ingat lagi tak satu masa dahulu zaman fenomena Suri Hati Mr. Pilot melanda? Sana sini dengar orang nyanyi dan siulkan lagu tu. Kemudian,  Pesan pula menjadi OST Ku Pinjam Cinta lakonan Ayda Jebat.

Irfan Haris mula dikenali selepas dia sertai program Ceria Popstar terbitan Astro. Adik kepada penyanyi Amira Othman ini  mempunyai suara yang baik dan sesuailah nyanyikan lagu-lagu sebegini. Kebetulan petang semalam saya tidak ke mana-mana. Lepas dengar lagu Hilang, terus rasa nak buat chords. Sesi bersama si Kapok lah jawapnya.

Kord gitar Hilang di bawah ini telah saya transposed ke C. Jadi, seperti biasa, ini versi easy chords. Enjoy the chords. Selamat berdendang!

Official music video Hilang dah ada di Youtube. Kalau nak dengar carilah ye. Saya suka bahagian chorusnya.


Kord Gitar dan Lirik Lagu Hilang - Irfan Haris (Easy Chords)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.

(Intro)
Em D G Am B7
Am Em B7 Em

C
kelmarin kau bilang
D Em
kau cinta padaku

C
sekarang tak lagi
Em
kau mendustaiku

C
kini semua
D Em
hancur cerita kita

C
berakhir disini
D Em
sudah cukup sudah

C D Em
kamu wanita yang buatku gila
C D Em
siang di mata malam di mimpiku
C D Em
ku selalu berharap hubungan kita
C D Em
akan berkekalan buat selamanya

(Chorus)
E Am D
kini semua hilang
G C
kau pergi dariku
Am B7
ku harap engkau kan dapat
E
bertemu dengannya

Am D G C
oh sayang kau tinggalkan aku
Am B7 Em
agar dia bahagia denganmu

Am
dan aku mencuba
D G C
memadamkan semua memoriku
Am 
tapi ku tak bisa
B7
lupakanmu

Am D
kini semua hilang
G C
kau pergi dariku
Am B7
ku harap engkau kan dapat
E
bertemu dengannya

Am D
oh sayang
G C
kau tinggalkan aku
Am B7
kau hilang dariku
Am B7
kau pergi dariku
Am B7 Em 
uhhhuhhh hilang


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

6 ulasan:

  1. bile la nak dgr kak farrah nak main gitar tok ayu ni

    BalasPadam
  2. lagu ni da dengar few times.. but still x berjaya membeli hatiku. belom lagi belom lagi..

    BalasPadam
  3. first baca title ingat gitar yang hilang. haha

    BalasPadam
  4. Sapa pandai main gitar best ni.. Boleh praktikkan..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...