NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Rabu, 2 Mei 2018

Semakin - Siti Sarah | OST Halalkan Hati Yang Kau Curi (Easy Guitar Chords)

Siapa kat sini minat suara dan lagu-lagu Siti Sarah? Haaa, ok Siti Sarah dah ada single baru. Judul lagunya 'Semakin'. Memang sedap didengar dan boleh hit. Lagi-lagi lagu ini merupakan OST untuk Halalkan Hati Yang Kau Curi.

Cekengah dari dulu minat kat Sarah. Dia balik kerja je saya suruh dia dengar lagu terbaharu daripada Sarah. Terus jatuh chenta! Then, sepanjang hujung minggu lepas dia dok layan lagu 'Semakin' ni. Apa yang menarik, lagu ini merupakan ciptaan suami Sarah sendiri, Shuib. Lagu dan lirik oleh Mera Utama (nama pena Shuib). Bagi saya siapa-siapa yang suka material daripada Sarah sebelum ini, memang akan suka lagu 'Semakin'. Cuma ada sebahagian lagu, terutamanya pada bahagian korus akan ingatkan saya pada salah satu lagu ballad Agnes Monica.

Guitar chords Semakin di bawah, is the most simplified version. Selamat berdendang!


Kord Gitar dan Lirik Lagu Semakin - Siti Sarah (Easy Guitar Chords)
OST Halalkan Hati Yang Kau Curi
Ciptaan: Mera Utama


Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


Am
Aku tak peduli
Em
Walau kau sakiti aku
Dm
Hati ini takkan rapuh
E
Mencintakanmu

Am
Aku tak peduli
Em
Walaupun berulang lagi
Dm
Hati ini takkan mungkin
E
Membencimu

F
Sampai saat ini
Dm
Aku tak pernah mengerti
F
Resah ini selalu saja
E
Melekat di hati

(Chorus)
Am Em
Semakin jauh
F C
Semakin aku rasakan
Dm C
Betapa dekatnya dirimu
E
Di hatiku

Am Em
Semakin benci
F C
Semakin aku tak mampu
Dm C
Hatiku tetap berkata
E F
Mencintaimu
E
Ohhhh

Am
Kucuba fahami
Em
Mengapa harus begini
Dm
Cinta ini takkan mungkin
E
Dipaksakan

F
Sampai saat ini
Dm
Aku tak pernah mengerti
F
Resah ini selalu saja
E
Melekat di hati


Ulang (Chorus)


F
Sampai saat ini
Dm
Aku tak pernah mengerti
F
Resah ini selalu saja
E
Melekat di hati


Ulang (Chorus)

Am
Aku tak peduli


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...