NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 27 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Rabu, 4 Julai 2018

Seakan Hilang Ingatan - Papinka (Easy Guitar Chords)

Bagi peminat-peminat tegar Papinka, ini lagu terbaru daripada mereka. Judulnya 'Seakan Hilang Ingatan'. Seperti biasa lagu-lagu kumpulan dari seberang ini memang mellow dan sedap didengar. Lembut je menyapa telinga. Lagu-lagu Papinka seperti Di Mana Hatimu, Masih Menyintainya dan Cinta dan Luka memang selalu jadi pilihan saya kalau bersantai main gitar pada waktu senggang.

Kunci gitar (kord) 'Seakan Hilang Ingatan' ini versi mudah. Easy guitar chords. Selamat berdendang!


Kord Gitar dan Lirik Lagu Seakan Hilang Ingatan - Papinka

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


C G
Mengapa harus melupakanmu
Am Em
Padahal aku mencintaimu
F Em
Mengapa mudah perasaanmu
Dm G
Mengganti aku di dalam hatimu

C G
Apa yang kurang dari diriku
Am Em
Sehingga kamu khianatiku
F Em
Seakan hilang ingatanmu
Dm G
Percuma aku berikan cintaku

F G C
Andai saja kau tau
Dm G C
Betapa ku mencintaimu
F G Em Am
Dalamnya perasaanku
D G
Tulus di dalam hatiku

(Chorus)
C G
Ku yakin pasti nanti kau akan tahu
Am Em
Siapa yang terbaik untukmu
F Em
Ketika kau sadari itu
Dm G
Terlambat sudah untukmu

C G
Ku sudah tak lagi mencintai kamu
Am Em
Karna pasti ada yang baru
F Em Am
Mengisi di dalam hatiku
Dm G F G
Ku kan jadi kenangan hidupmu



DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

10 ulasan:

  1. kenapa laa x de band mcm papinka ni kat malaysia ni...they're very talented (bg sy laa)

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Lagu2 diorang satu pattern je,..sedap didengar 😊

      Padam
  3. CT suka Papinka tapi bukanla peminat setia. acah2 je lagu2 best je dengar. yang ni x dengar lagi so okay ill go dengar now.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik tang acah2 tu kelakau 😆

      Padam
  4. bilaaa jela suara Chevra ni x sedap. melting sokmo =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Melting sokmo? Heheeheh 😊

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...