728 x 90

Rabu, 10 Februari 2010

Pergi Jauh Dariku!!

Semalam bangun tidur dah rasa lain macam. Tekak rasa kering dan berpasir. Bengkak pun ada. Hidung pulak dah mula block. Aiseyyyy,...nak kena flu ke aku nih?! Aku cukup alah dengan virus yang satu ni. Kalau kena selesema rasa macam nak lumpuh operasi satu badan! Sakit kepala lah...peninglah,...bayanglah,...Orang lain kalau selesema boleh buat macam-macam, aku OUT terus! Janganlah ajak aku berfikir kalau dalam situasi 'running nose' ni. Memang takkan jadi apa-apa :(

Mujurlah housemate aku dengan murah hatinya buatkan aku teh panas. Siap letak mint lagi. Rasa lega sikit. Terima kasih, beb. I owe u a lottttt! Kebetulan tiada tuntutan kerja, so aku rehatlah sepanjang hari. By petang dah rasa okay sikit dah.

Nak dijadikan cerita, malam tadi aku balik kena hujan pulak. So, memang rezeki nak sakit,...aku mulakan pagi dengan Aaaaacccccchoooooo! Heheh pening-pening mula sampai, temperature mula naik. Terus aku selongkar kotak ubat aku. Dua bulan lepas ibu ada beri aku ubat selesema - Rhinocort Aqua. Bukan pil, but nasal spray. Hari ni ada a few things nak kena uruskan. So, makan ubat yang boleh ajak aku tidur adalah sesuatu yang sangat-sangat perlu dielakkan. Aku pun pakailah ubat tu. Syoooohhhhh! Pegi jauh-jauh flu! Jangan singgah kat badan aku lama-lama!


Alhamdulillah, dengan izin Allah, masa aku tulis entri ni, aku dah okay 90 % :) Syukur banyak-banyak! Kiranya aku serasilah dengan nasal spray nih. So, kalau korang nak ubat flu yang tak mengantuk, (especially yang tak tahan makan pil tu) boleh cuba Rhinocort ni. Harga sila rujuk pada farmasi atau klinik berdekatan eh. Aku nya sponsored by Cekebon.

2 ulasan:

  1. alahai....shian dier sesema.sure bad mood heheh

    BalasPadam
  2. Rhinocort Aqua? yess...sis JM Pernah guna ubat ni utk selsema...mmg x tahan lah kalau selsema...sakit kepala lagi

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...