728 x 90

Sabtu, 28 Januari 2012

Dia Hamzah Perisai Nabi

Dua tiga hari ni aku dengar lagu-lagu dalam playlist Bott. Boleh layan jugaklah. Entah kenapa dah bosan dengan lagu-lagu yang aku ada. Terpikat pula dengan lagu nyanyian In-Team ni. Lirik best,lagunya mendayu + meruntun perasaan... The best part is -- ini salah satu cara mudah lagi santai untuk didik diri kita (+family especially anak-anak) tentang sirah Rasulullah (s.a.w) dan para sahabat.


Lirik Lagu Hamzah Asadullah - In Team

Kesedihan para mukminin,
Masih terpancar di pedang musyirikin,
Sedang darah para syuhada',
Masih merah di lantai sirah.

Ketamakan kepada harta,
Mungkin itu jadi puncanya,
Maka Allah menjadi murka,
Sehingga Nabi pun turut terluka,

Dalam ramai umat yang gugur,
Satu jasad tubuhnya hancur,
Kepiluan beratapan,
Menangisi satu kehilangan.

Dan setelah dikenal pasti,
Dia Hamzah perisai nabi,
Biar nyawa dikorbankan,
(jiwa raga dikorbankan)
Agar Islam tetap terselamat.

Di sebalik ketewasanmu,
Ada syurga sedang menunggu,
Tiap perintah mengandung hikmah,
Keingkaran kan mengundang padah.

Lailahaillallah,
huwa Saidina Hamzah asadullah.

Dikaulah perisai Rasulullah,
Berjuang berkorban demi Allah.

Sudahkah puas hatimu Hendon,
Dapat melapah hati dan jantung,
Terbalaskah dendam kesumat,
Yang sekian lama telah tersemat.

*Lagu ni dari album Allahu Rabbi, rasanya released tahun 2009. Kalau nak dengar, pandai-pandailah korang search ye :)

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...