Kali ni nak ubah selera sedikit. Instead of buat coleslaw dengan kobis+mixed vege/carrot, saya buat dengan jagung manis. Jagung manis tu dipisahkan dari tongkolnya kemudian dikukus sebentar sehingga lembut. Kemudian, campurkan jagung tadi dengan kobis yang telah dicincang. Untuk 'dressingnya' :
- 2 sudu mayones
- 1/2 sudu teh serbuk lada hitam
- 2-3 sudu besar perahan lemon
- garam secukup rasa
Kacau hingga sebati kemudian gaulkan 'dressing' dengan 'coleslaw' yang telah disediakan. Kalau tak mahu 'coleslaw' tu 'soggy', boleh juga diasingkan 'dressing'nya dalam mangkuk lain.
yeayyy!!!nak cuba buat dressing nya ni..tq
BalasPadamSenNg je kan... Tapi kalau buat ni akk je sorg makan....
BalasPadam@Sue Bee Cubalah. Klu suka lebih masam, tambahkan jus lemon.
BalasPadam@msredcheesecake Buat portion kecik je la. Tak hbs masuk fridg, ulang makan esok hari. Salad ni makan sejuk lagi sedap :)
BalasPadamni memang sedap. kena tunggu habis pantang akan di try.. thanx for da recipe farah sayang..:)
BalasPadam@FarahShamsudin selamat berpantang, farah. jaga diri baik2...sambil tu boleh buat list nak mamam apa lepas pantang :)
BalasPadam