NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Selasa, 18 Februari 2014

Resepi Mudah - Coleslaw Jagung Manis


Kali ni nak ubah selera sedikit. Instead of buat coleslaw dengan kobis+mixed vege/carrot, saya buat dengan jagung manis. Jagung manis tu dipisahkan dari tongkolnya kemudian dikukus sebentar sehingga lembut. Kemudian, campurkan jagung tadi dengan kobis yang telah dicincang. Untuk 'dressingnya' :

  • 2 sudu mayones
  • 1/2 sudu teh serbuk lada hitam
  • 2-3 sudu besar perahan lemon
  • garam secukup rasa
Kacau hingga sebati kemudian gaulkan 'dressing' dengan 'coleslaw' yang telah disediakan.  Kalau tak mahu 'coleslaw' tu 'soggy', boleh juga diasingkan 'dressing'nya dalam mangkuk lain. 


6 ulasan:

  1. yeayyy!!!nak cuba buat dressing nya ni..tq

    BalasPadam
  2. SenNg je kan... Tapi kalau buat ni akk je sorg makan....

    BalasPadam
  3. @Sue Bee Cubalah. Klu suka lebih masam, tambahkan jus lemon.

    BalasPadam
  4. @msredcheesecake Buat portion kecik je la. Tak hbs masuk fridg, ulang makan esok hari. Salad ni makan sejuk lagi sedap :)

    BalasPadam
  5. ni memang sedap. kena tunggu habis pantang akan di try.. thanx for da recipe farah sayang..:)

    BalasPadam
  6. @FarahShamsudin selamat berpantang, farah. jaga diri baik2...sambil tu boleh buat list nak mamam apa lepas pantang :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...