Pelarian - Sakura Band feat. Adi 6ixth Sense (Easy Guitar Chords)

Sabtu, Mac 15, 2014

As usual, guitar chords yang saya kongsikan di blog ini semuanya yang senang-senang. Minggu ni saya akan berlatih main lagu OST untuk drama 'Jika Itu Takdirku' & 'Aku Isterinya'.


Guitar Chords 'Pelarian' - Sakura Band feat Adi 6ixth Sense 
(OST Jika itu Takdirku & Aku Isterinya)

C Am F
Engkau datang kepadaku
G C
Dengan sejuta harapan
Am F G
Kau janjikan cinta itu
C Am F
Ternyataku hanya persinggahan
G C
Hatimu yang luka
Am F G
Sungguh ku tak sangka

F G
Dan saat kekasihmu
F G
Inginkan kau kembali

F G
Tinggalkan aku
C Am
Lupakan ku
Dm G C
Kembalilah kau kepada dirinya
F G
Kerna kutahu
C Am
Cinta ini
Dm G C
Hanya pelarian bagimu

*Boleh guna capo 4th fret atau 7th fret.


Updated 9 April 2014
Ada seorang sahabat (I wish you shared your name) yang bermurah hati kongsi chords lagu ini yang lebih baik & lebih sedap :) Sila scroll ke bahagian komen untuk dapatkan chords yang dimaksudkan. 

**Kalau saya main, akan ada 'silent mode' pada Bm ;p jari-jemari masih keras lagi nak petik Bm.


Updated 2 Mei 2014

Satu lagi perkongsian chords. Thanks so much to Azmi Sham. Mari kita cuba chords yang ini pula :)

G Em Am
Engkau datang kepadaku
D G
Dengan sejuta harapan
Em Am D
Kau janjikan cinta itu
G Em Am
Ternyataku hanya persinggahan
D G
Hatimu yang luka
Em C D
Sungguh ku tak sangka

C D
Dan saat kekasihmu
C D
Inginkan kau kembali

C D
Tinggalkan aku
G Em
Lupakan ku
Am D G
Kembalilah kau kepada dirinya
C D
Kerna kutahu
G Em
Cinta ini
Am D G
Hanya pelarian bagimu


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

4 ulasan

  1. good effort but mcm x nice plak kalau maen xde capo.. cube try chord ni..have fun.. :)

    G Em AM
    Engkau datang kepadaku
    D G
    Dengan sejuta harapan
    C AM D
    Kau janjikan cinta itu
    G Em AM
    Ternyataku hanya persinggahan
    D G
    Hatimu yang luka
    C AM D
    Sungguh ku tak sangka

    AM D
    Dan saat kekasihmu
    AM D
    Inginkan kau kembali

    C D
    Tinggalkan aku
    BM E
    Lupakan ku
    C D G
    Kembalilah kau kepada dirinya
    C D
    Kerna kutahu
    BM E
    Cinta ini
    C D G
    Hanya pelarian bagimu

    BalasPadam
  2. @Tanpa Nama Thanks so much! :) chords yg ini better & nicer. Thanks sebab sudi kongsi.

    BalasPadam
  3. G Em Am
    Engkau datang kepadaku
    D G
    Dengan sejuta harapan
    Em Am D
    Kau janjikan cinta itu
    G Em Am
    Ternyataku hanya persinggahan
    D G
    Hatimu yang luka
    Em C D
    Sungguh ku tak sangka

    C D
    Dan saat kekasihmu
    C D
    Inginkan kau kembali

    C D
    Tinggalkan aku
    G Em
    Lupakan ku
    Am D G
    Kembalilah kau kepada dirinya
    C D
    Kerna kutahu
    G Em
    Cinta ini
    Am D G
    Hanya pelarian bagimu

    BalasPadam
  4. @Azmi Sham terima kasih! hujung minggu boleh cuba chords yg ini.

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.