NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Ahad, 20 Julai 2014

Ketika Hati Mati - Peringatan untuk Diri

Siapa tengok drama 'Ramadan Jangan Pergi'? Hmm, selain daripada lagu utama oleh Lufya, terdapat sebuah lagu best - 'Ketika Hati Mati' yang dinyanyikan oleh Sahrul Gunawan, yang popular dengan lagu-lagu Islamik seperti Dhuha. Sejuk je terjah pendengaran ni. Mesej dalam lagu tu yang buat hati tersentuh. Jom sama-sama kita hayati.


Lirik Ketika Hati Mati - Sahrul Gunawan

Ketika hati mati, mulut terkunci
Mata pun buta, telinga pun tuli
Tak satu kebenaran bisa diterima
Nikmat Tuhan yang mana harus didustai

Mengakui Allah tak menyembah-Nya
Mengakui Rasul tak mengikuti sunahnya
Mengakui Qur’an tak jadi pedoman
Mengakui akhirat tak mempersiapkan bekal untuk mati

Mengakui Allah tak menyembah-Nya
Mengakui Rasul tak mengikuti sunahnya
Mengakui Qur’an tak jadi pedoman
Mengakui akhirat tak mempersiapkan bekal untuk mati

Mengakui Allah tak menyembah-Nya
Mengakui Rasul tak mengikuti sunahnya
Mengakui Qur’an tak jadi pedoman
Mengakui akhirat tak mempersiapkan bekal untuk mati

Ketika hati mati, mulut terkunci

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.
 
 

10 ulasan:

  1. lagu lagu ketuhanan memang best. Paling saya minat lagu yang dinyanyikan oleh Opick

    BalasPadam
  2. Ehhh arz moha pun ada sini heeee
    Assalam farah, terima kasih tau follow blog akak Jm, im follow u back :-)
    Suka dgr lagu2 yg menusuk kalbu dan menyentuh hati mcm ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, JM sbb sudi follow blog ni.
      Saya mmg suka dgr lagu touching camnih :)

      Padam
  3. Kalau baca lirik..tak dapat cam lagu mana.
    Slalu dengar banyak lagu tapi x tahu lirik..main taram je.

    BalasPadam
  4. Lagu ketuhanan ni kadang menusuk jiwa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suka bila lagu tu boleh 'sentuh' dan ingatkan kita :)

      Padam
  5. Balasan
    1. Shikin,...thanks so much! Excited dpt duit raya drpd Shikin. Moga Allah murahkan rezeki Shikin dan keluarga.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...