Sabtu, 6 September 2014

'Alphabets Rubber Stamps' untuk Kraf Kertas


Alphabets Rubber Stamps @ Cap Getah Huruf adalah antara peralatan kraf yang boleh cantikkan dan tingkatkan lagi nilai projek kraf kertas kita. Saya tidak anggap Alphabets Rubber Stamps sebagai satu keperluan asas kraf / a-must-have. Tetapi, jika anda ada peruntukan bajet yang lebih, belilah satu set rubber stamps capital letters dan satu set small letters. Senang kalau nak tulis ucapan di atas kad atau scrap page

Seperti dalam gambar di atas, saya tidak ada rubber stamp yang khusus dengan kata-kata 'Miss You So Much!'. Jadi, saya gunakan cap-cap huruf berkenaan. Selain itu, kita juga boleh menggunakan font stickers or embellishments (baca mengenainya di sini).

Lihat contoh di bawah pula.


Harga satu set rubber stamps seperti ini (juga terdapat dalam set nombor) tidak menentu. Bergantung kepada saiz dan jenama yang ada di pasaran.


21 ulasan:

  1. eeeyh mende ni lama tak tengok. time kecik dulu rasanya ayah ada beli set set huruf main cop cop ni. lepas tu tak tau pi mana..

    BalasPadam
  2. Saya lagilah..xpenah tengok.
    Untung ada tangan kreatif macam k.farrah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ni tangan kayu sebenarnya, Shikin. Tapi suka ngan kertas, suka ngan warna. Ini aktiviti masa busannnnn ;)

      Padam
  3. ishh..rajin lah buat menda camni..kalau sis JM lebih suka ngadap blog hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat utk suka2 je, JM. Xde rajin mana pun hihihi

      Padam
  4. saya pon arituh nak beli ni, nak main cop2, tapi tak beli2 lagi.... saya suke, tulisan semua same besar, and kemas kan... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belilah, Aisya. Best main cop-cop ni. Boleh buat utk label barang2 :)

      Padam
  5. wah bestnya. saya x pernah tahu lak benda ni wujud. adeh. thanks kak Farrah for sharing :D

    BalasPadam
  6. Sememangnya bagi yang nak pelajari seni kreatif ni kena follow dan baca blog kak Farrah. Menarik

    BalasPadam
    Balasan
    1. adoyaiii xde kreatif mananya, arz...

      Padam
  7. Tak pernah tgk pon benda ni. Btw satu ilmu baru. Hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, ilmu baru. Sekarang kalau jumpa, ajim dah tahu apa kegunaannya :)

      Padam
  8. Cop satu2 ke? Kreatif laa kak farah ni..")

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah, cop satu-satu. Tapi kalau yang panjang berjela tu idak le :)

      Padam
  9. wah...maybe lepas cik puteri besar skit. boleh cari. bagi cik puteri belajar cop sendiri

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul. kira early exposure utk ABC :)

      Padam
  10. Tangan kak.farah memey kreatif hihihi

    BalasPadam
  11. sonok jugak kalo ada bende nih. nti ana nk beli gak lah hehe

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...