Isnin, 8 September 2014

Kerabu Perut Campak-campak!

Bersiaran dari dapur! Inilah Kerabu Perut Campak-campak!

Kerabu Perut
Tak ada resepi khusus. Semuanya ikut apa yang ada. Perut yang telah dibersihkan dan direbus hingga empuk, tauge, cili api, tomato, hirisan serai, jus limau kasturi, air asam jawa dan garam. Pandai-pandailah begakan rasa. Macam saya, yang penting masam dan pedasnya cukup!


15 ulasan:

  1. Erghhhh..taksuka makan perut.
    Pernah termakan masa kenduri.
    Masa tu kecik lagi..ingatkan sotong.
    Terus lari belakang rumah orang tu n munthkan.
    Erkk..sorry.

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's ok :)
      Ada org x suka makan sbb x tahan bau perut tu,..ada yg x suka dgn teksturnya yg chewy.

      Padam
    2. Kak shikin sama kita x suka makan perut

      Padam
  2. wahhhhhh...nampak sedap tapi saya konfem ta leh makan.....sebab mesti air asam nnti dia ada taruk belacan kan?is it right????
    sebab saya alergik seafood especially belancan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh, samalah kita, dik. Yg akak buat ni tak letak belacan. Satu rumah akak xtahan makan belacan.

      Padam
  3. hurmm..sis JM suka mkn kerabu perut nih...biasa kalau buat letak kerisik..so ni kira resipi baru..rasa nk masak tuk mkn mlm ni lah :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak JM, memang letak kerisik pun kali ni. Kebetulan kerisik memang ada dalam peti ais. Tapi kalau tak letak pun sedapppp. Saya suka lebihkan air asam & cili padi :)

      Padam
  4. saya suka kerabu perut :DDDDDDDDDDDDD

    BalasPadam
  5. Saya tengah menahan dari terliur kakk. Aaaaa

    BalasPadam
  6. Saya tak pandai makan perut atau lidah
    Tapi bila tengok ada cabai melaka atau cili padi orang kl kata perghh memang best.

    BalasPadam
    Balasan
    1. fuhh,.. memang tak pandang kiri kanan dah!

      Padam
  7. Perut ni feverer suami Ros.. Kalau buat kerabu perut, Ros letak taugeh banyak.. Sebab nanti Roe mkan taugeh je, perut tolak kat suami. Hihi. Kerisik tu yang menambahkan kesedapan kerabu ni..;)

    BalasPadam
  8. Ekin bab makanan dalaman baik lembu or ayam memang ekin x makan kak... hihihi

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...