Menakluk Cinta - Taufik Batisah (OST Kasih Berbisik)

Sabtu, Oktober 04, 2014

Lagu nyanyian Taufik Batisah ini merupakan OST untuk drama bersiri 'Kasih Berbisik' yang ditayangkan di TV3. Basically, chordsnya mudah. Cuma kena belajar Bdim7. Don't worry. Tak susah pun. Takkan terkehel jari punya :)

Kord Gitar From FAMF Tower

Kord Gitar dan Lirik Menakluk Cinta - Taufik Batisah (Easy Guitar Chords)

OST Kasih Berbisik


(Intro)
Dm G C F Dm E Am

Am G C
Tersedarku dari khayalan
Dm
Terpisah dunia anganku
E
Sirna segala

Am G C
Tetiba bayangmu menjelma
Dm
Menemani harapanku
E F Am
Yg kian hancur segalanya
Dm G
Patutkah aku dikurnia
C F
Sentuhan kasih darinya
Dm F Bdim7 E
Menantikan cinta yang terindah

Dm G
Setinggi bintang di angkasa
C F
Seluas lautan yang indah
Dm E
Harapan tuk bertemu
Am
Cinta terakhir hidupku

Dm G
Sejauh ke hujung dunia
E Am G
Relaku melakukan apa saja
F E Am
Tuk menaklukkan cinta terakhirku



17 ulasan

  1. wow! ini lagu baru ke kak? saya dah lama x dengar lagu Taufik Batisah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak tak surelah, Amy. Akak tengok promo 'Kasih Berbisik',..terus berkenan!

      Padam
  2. Lagu baru topik ek? wuuuu

    eh, btw kak, scha tag akak kat sini taw.

    http://www.schanazri.com/2014/10/giveaway-pertama-sitisab.html

    BalasPadam
  3. Seronoknya kak terer buat cord :)
    Suka lagu2 taufik batisah. Lagu ni pon best.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh akak mengelat. Main gitar nak main chord senang je. Tu yang kena transpose kord sendiri, budak...

      Best kan suara dia masuk telinga,...(Tak macam Mi mi mi! Akak masih berdendam ngan lagu ni hahaha!)

      Padam
    2. Baru nak mengiyakan komen kak shikin ;)
      Kak farrah ni lejen. Hehe. Sory lama x singgah blog kakak berdua.

      Padam
    3. Huhuhu jangan cakap terer, jangan cakap lejen. Orang yang betul2 pandai main gitar mau nangis tengok akak main. Nak ngelat je tahu. Main chords nak yg senang-senang!

      Padam
  4. teringin nk belajar main gitar.. bestnya kalau boleh main cord2 ni :)

    BalasPadam
  5. tak pernah dengar. hahaa hari tu pun Kak Farrah share lagu ape tah CT terus download. tapi akhirnya KPOP jugak pilihan hati kekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe itu namanya Kpop bertakhta di hati :)

      Padam
  6. Dm G F C ..apo kobondo lah eh..:-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha saya suruh 'budak' nyanyikan lagu Mimimimi utk Sis JM nak?
      Buleh, budak?

      Padam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.