Sabtu, 4 Oktober 2014

Rajin Adik Rajin,...

Rajin adik rajin,..
Rajinlah belajar,..
Bila besar nanti,..
Boleh tunjuk ajar,..

Bagi sesiapa yang clueless dan tak dapat nak relate dengan lirik lagu di atas, maknanya kalian masih muda hehehe! Ni antara lagu kanak-kanak paling top masa saya membesar ;) Kalau berminat nak dengar, cari di Youtube ye.

Tengah tanda buku latihan anak murid saya yang paling muda tahun ini. Itu yang teringat lagu 'Rajin Adik Rajin'. Indra baru 5 tahun. Pegang pensel pun tak kuat lagi grip tangan. Tapi, semangat nak belajar. Abang dia tuisyen, dia pun nak ikut jugak. Jadi, kenalah sekolah olok-olok dengan saya. Err,..maaf kualiti gambar kurang memuaskan. Guna iPad ;)

OK, saya nak ucapkan:
  1. Selamat Berhujung Minggu
  2. Selamat Bercuti Panjang
  3. Selamat Beristirehat dan Meluangkan Masa Bersama Keluarga
  4. Selamat Menyambut Hari Raya Korban.

Nota Senyum: Mudah-mudahan saya mampu laksanakan 'siri jelajah blog' rakan-rakan dalam masa terdekat. Dah beberapa hari tak blogwalking.


16 ulasan:

  1. Thanks pada segala ucapan Selamat tu, kak Farrah.
    Ucapan yang sama untuk akak..

    BalasPadam
  2. Ok sbb tau lagu tu xleh kate muda lagi lah nie
    Hehehehehhe...
    Selamat berhujung mgu jugak kak farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh muda lagi,...tapi bukan muda remaja lah :)
      thanks, ayu. don't forget to enjoy ur weekend!

      Padam
  3. Selamat hari rayaaa kak Farrahh.

    jangan makan daging banyak2. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya juga buat Scha + family.
      Heheh memang kena beringat,...umur dah bukan remajalah katakan,...kena jaga apa masuk peyot!

      Padam
  4. Lagu fevret sy kecik2 dulu kak. Tetiba rasa kurang muda. Hehe. Salam aidil adha kak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya Korban, Budak. Tak pe rasa kurang muda,...kurang sikit je....ahaks!

      Padam
  5. suka juga nyanyi lagu tu masa tadika.. kenangan indah bila start menulis. tulisan memang hodoh :) slmt hari raya aidiladha buat kak sekeluarga :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Nina. Selamat hari raya buat Nina & keluarga juga! Masa mula menulis, mesti excited pegang pensel kan,..

      Padam
  6. comel ja sekolah olok2..hihi..
    saya tak pernah dgr lagu ni, kalaulah saya simpan buku2 masa saya tadika mmg legend la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah tu maknanya muda remaja lagi tu... ;)

      Padam
  7. teacher Farrah ^^ nak tusyen gak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. meh sini,...nanti kalau malas teacher babab! :D

      Padam
  8. ahaha..sis JM biasa dgr lagu ni masa kecik2 dulu..so kita seangkatan cuma sis tua sikti dari Farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita seangkatan! Kita seangkatan! Nak loncat style CT Humairah toink toink toink!

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...