Doa Mohon Sihat Tubuh Badan

Jumaat, November 28, 2014

Doa yang sangat baik untuk kita amalkan. Doa ni antara potongan-potongan doa yang kita baca dalam Mathurat.


Terjemahan:
Ya Allah, Sejahterakanlah tubuh badanku,
Ya Allah, Sejahterakanlah pendengaranku,
Ya Allah, Sejahterakanlah penglihatanku,
Tiada Tuhan selain Engkau (Ya Allah).


Mudah-mudahan dengan mengamalkan doa ini, kita akan dikurniakan kesihatan yang sempurna. Tubuh badan yang kuat, pendengaran yang jelas dan penglihatan yang tajam untuk menjalankan rutin harian terutama sekali dalam beribadat.


23 ulasan

  1. Baik amalkan DOA ni..tq Kak atas perkongsian :)

    BalasPadam
  2. Amiin.. Perkenankanlah ya Allah..

    BalasPadam
  3. terima kasih kongsi ilmu ni. Aminnn

    BalasPadam
  4. Amin :) Terima atas perkongsian ni Kak Farrah..semoga kita terus dilindungi oleh-NYA :)

    BalasPadam
  5. Semalam baca entri ni dengan Ajik.
    Suka betul dia follow je.

    BalasPadam
  6. amin. terasa dah lama x baca al-mathurat T T

    BalasPadam
  7. kene amalkan selalu ni.
    thanks sharing kak :)

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah. Sama-sama kita amalkan ye....

    BalasPadam
  9. Macam tahu2 je kesihatan saya mcm tak berapa okay lately ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baca doa ni ye, Scha. Amalkan selawat syifa sekali. Mudah-mudahan diberi kesihatan yg sempurna oleh Allah.

      Padam
  10. nice sharing..
    dok baca tak tahu makna susah gak..
    semua amalan ada dengan ayat ayat Allah.. iols ni aje pemalas nak amalkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang ni simple dan jelas maknanya kan...mudah untuk kita amalkan.

      Padam
  11. Amin.. thanks sudi kongsikan doa2 nih..

    BalasPadam
  12. Insyaallah kak farrah.. same2 kite amalkan supaye diberi kesihatan yg berpnjangn

    BalasPadam
  13. nice sharing akak.. alhamdulillah sihat :)

    BalasPadam
  14. Moga kita semua sihat-sihat aja ye :)

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.