Kord Gitar Knock Knock - Elizabeth Tan (Easy Chords)

Ahad, November 09, 2014

Kord Gitar From FAMF Tower

Kord Gitar dan Lirik Knock-knock - Elizabeth Tan (Easy Guitar Chords)


(Intro) 
Am

Am
Bulan bintang kau janjikan
Dm
Tidak aku teruja
G
Cakap memang mudah
C
Semuanya mampu

Am
Kata manis kau beri
Dm
Ku terpikat belum tentu
G
Cakap memang murah
C
Oh, kau pun tau


(i)

Am Dm
Kiranya kau benar mahu
E Am
Kiranya kau benar mahuku
Am Dm
One, two ku sayang kamu
E
Jangan sakiti aku


(Chorus)

Am
Knock knock
F
Mahuku perhatian
E
Knock knock
C
Mahuku kau buktikan
F Bm
Jangan tersalah, jangan tersilap
E
Jangan abaikanku

Am
Knock knock
F
Ku beri kau semua
E
Knock knock
C
Ku buktikan diriku
F Bm
Jangan tersalah, jangan tersilap
E
Jangan abaikanku


(ii)


Am Dm
Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
G C
Kalau ku hampa kau kan rasa
F Dm
Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
Am
Kalau ku terluka kau pun kan sama

Am
Bukan mahu tunjuk diva
Dm
Bukan nak mengada
G C E
Cuma ku tak mahu kecewa selalu
Am
Dan andai apa ku beri
Dm
Tidak cukup untukmu
G C E
Katakan padaku apa kau mahu


Ulang (i)

Ulang (Chorus)

Ulang (ii)


F
Satu, haruslah setia
Am
Dua, jangan cakap bohong
G C
Buatku nangis jangan, jangan
F
Tiga, buatku tersenyum
G C
Empat, pelangi jadi satu


Ulang (Chorus)



30 ulasan

  1. Rajin akak share kod guitar kan..bermanfaat buat rakan2 yg tgh cari kid guitar..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe bolehlah untuk adik2 yang nak cari chords senang :)

      Padam
  2. dah femes gak ye elizabeth ni. :)

    BalasPadam
  3. eh, comelnya tajuk lagu dia.. knock knock. hahaha..

    BalasPadam
  4. wahai chord~ semoga suatu hari aku akan lebih mengenali kau, HAHAHA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Dah ada gitar, datang cari akak & si Kapok!

      Padam
  5. Uhhh xpernah dengar pon.. ok demi entry kak farrah ayu g cari jap lagu ni.. heheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe lagu baru ni dik. Akak pun baru tau :)

      Padam
  6. wah. bc liriknya dah best.. :)

    BalasPadam
  7. Elizabeth Tan tu sape?
    Sama je dgn.Elizabeth Taylor?
    Huu pepandai pulak tanya macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.
      Budak ni terkenal sebab dia rajin buat covers (nyanyikan lagu artis lain) sambil main ukelele :)
      Skrg dah ada single sendiri. Dah jadi retis!

      Padam
  8. tajuk lagi knock knock..ingatkan lagu omputeh sekali..ahakss..lagu melayu ke...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun mula-mula ingat lagu omputeh, sis!

      Padam
  9. lagu apa ni kak.huhuhu maybe kalau dengar baru tahu lagu apa....
    Peminat guitar konfem perlu ke blog akak farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu baru ni aRz. Akak pun baru dengar.
      Elizabeth Tan ni selalu buat covers dengan ukelele :)

      Padam
  10. Akak takda ke youtube yang tunjuk akak men guitar?...
    Teringin nak tengok..heeeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak delah, Nad :)
      Akak main utk suka2 klu boring kat rumah je :)

      Padam
  11. kena cari ni.. tak penah dengar. memang lagu rare CT dapat dari blog akak..

    BalasPadam
  12. Sedap gak suara die org pon comel

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak memang suka lagu2 cover yg dia buat :)

      Padam
  13. Pattern strumming dia mcm mana ye. Can akak detail kan ? Pening la. Nak main

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry2. Hampir terlupa.:)
      Basically strum DDU DDDU for each chords.
      Kalau masih keliru, akak suggest adik cari any guitar cover di Youtube. Cuba cari cover from TheIcedCapp. Cover guitarnya banyak yang easy chords & senang follow :)

      Padam
  14. Huhu best kalu thu main guitar. Guitar ad to xpndai main hahaha

    BalasPadam
  15. AlvyBlexYanderYana27 Mei 2015 10:58 PTG

    Best lgu nie ..tp kn lgi best klu sya pndai mainn huhu

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.