Khamis, 22 Januari 2015

Tempias Romancinta

Dua tiga hari ni blog macam terabai sedikit. Blogwalking pun mana sempat je. So, pagi tadi apabila ada kekuatan untuk tidak melelapkan mata (still rasa drowsy,..saya yang alahan ni alah kot makan ubat alahan!), masuk intai akaun Nuffnang, akaun 8share (sesiapa belum ada akaun 8share, boleh baca mengenainya di sini) dan lain-lain yang berkaitan dengan blog. Sempat tengok keywords Nuffnang saya :)

Keywords Nuffnang pagi tadi :)
Rentetan persembahan hebat The Caliph Buskers pada malam AJL, tower akak ni turut terkena tempiasnya. Ramai yang datang untuk cari guitar chords lagu ni. Pageview untuk entri yang saya tulis sekitar Februari tahun lalu mencanak naik! Tengoklah, mostly on Romancinta. Tak ada dah keywords untuk resepi ke,...untuk kraf ke,..tips berguna ke yang dapat menyelit.

Apapun, MOJO & The Caliph Buskers memang layak menang Persembahan Terbaik! Show mereka memang awesome!


67 ulasan:

  1. hehe. kita pun search kord lagu tu. knock knock jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ye ke...hikhik nanti kalau effa main, ada chord yg xkena/perlu dibetulkan,.kasi tau akak ye :)

      Padam
  2. SS tak sempat nak nengok AJL tu... Kena tgk ulangan kat tonton laaa nampaknye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa.... tengok jangan tak tengok SS =D

      Padam
    2. saya ni xtgk pon mlm tu... nk tgk tonton mmg xdpt lah... line xda kt kg... nnt mybe ada ulangan kt tv 3 punya

      Padam
  3. Balasan
    1. Suka tengok diorang performed :)

      Padam
    2. amboi semangat bonar sis JM! terbayang2 sis JM dengan sepandung 'SOKONG' hahahhaha ^^

      Padam
    3. tgk ramai pos status kata hebat la, terbaik lah..

      Padam
  4. wah, bukan main banyak lagi yang cari pasal romancinta ni kan kak farah..best la dapat tempias romancinta..PV pun tinggi..heheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe merasalah PV tinggi dek kerana romancinta :)

      Padam
  5. Dorang memang layakk! hehe. Kak, rinduu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rindu Scha jugakkkkk! Baru dropped by kat rumah Scha tadi :)

      Padam
    2. Thanks so much, dik. Tunggu akak datang serang pukal blog Scha pula ye :)

      Padam
  6. mcm mna nk cek mcm ni..hehehhe
    pas2 ada gak akaun 8share..dh buat tapi xtahu nk masuk dlm blog mcm mna...
    zero sgt bab ni... tengah dok baca2 kt blog yg buat entri mengenai bnda ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Check kat bahagian tab 'Keywords'. Haa, utk 8share tu gi baca kat blog2 yang ada wat tutorial. Kalau tak sure, baru tanya akak. Sebab akak ni bab nak mengajar bende camni ke laut sikit. Kalah ketam ngaja anaknya. Silap2 jadi 9share plak!

      Padam
  7. Wawa tgk kt youtube je.. best lsa dieorg nyanyi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestkan! GI tengok channel diorang, sedap2 diorang nyanyi :)

      Padam
  8. hahahha. kemain banyak keywords tuu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. romancinta romancinta...demam romancinta :)

      Padam
    2. tapi macam masih merindui aweera saja.. emo lak hihi

      Padam
    3. heeee... kak CT same lah kite... caliph mmg best.. tapi kenape aweera keluar dari mojo.. die nyayi lagu ni sedap kot... hummm.. =(

      Padam
    4. Tahlah..tak serasi kot...dengar2 dia ada group baru.

      Padam
    5. aweera ada kontroversi hakhak.. biarlah itu urusan dia tapi yep.. hatiku merindui aweeera acecey..
      tapi ramai komen dia nyanyi orang tak faham hahaha.. shian..

      Padam
  9. Tahniah k.Farrah.
    Menepati selera readers :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih sesat sebab akak shareguitar chords je, Shikin :)

      Padam
    2. kak farrah... share la guitar kat kiteorang pulak.. hahahha =p

      Padam
  10. haaaa dah pandai main gitar jugak ker?? caya lah... sempat sempatkan blogwalking yer... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya main gitar petik2 keluar bunyi je, Najib. Insya Allah, nantikan kunjungan balas saya ye :)

      Padam
    2. kak farah.... ajar kite men gitar jugak boleh...? hihihi.. (entah bile la nak belajonye)

      Padam
  11. menyanyi dari hati yang tulus ihklas,memang menyentuh jiwa masa depa buat persembahan kat AJL

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang menyentuh jiwa kan,..

      Padam
    2. patut ler terase jiwa macam terase geli... ade org sentuh rupenye... hahhahaa =D

      Padam
  12. sempat tengok diaorang nyanyi.. tapi tengok tak abis, gara2 terlena.. hehehe.. sekarang nih demam romancinta..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum kebah lagi demam ni, eyda :)

      Padam
    2. belum kebah agi kak farrah... kat opis tu asek ulang repeat rewind je... betambah demam dah ni... >.<

      Padam
  13. Farah.. tq blog walking ke blog saya. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks to dp juga,...rajin singgah blog saya yg tak seberapa ni :)

      Padam
  14. Belum berpeluang lagi nak tengok persembahan-persembahan AJL. Jadi, memang tak kenal atau tak tahu apa-apa pasal Caliph Busker ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Take ur time, Farah. Bila free nanti layan videos di youtube ye :)

      Padam
    2. farah kne tengok AJL.. edry ade beritahu macam mane die jumpe caliph busker ni.. =)

      Padam
  15. lagu romancinta time AJL tu memang best! Banyak kali ulang dengar, :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, lollipop. Tak jemu dengar kan,..

      Padam
  16. Tu lah bila dah dengar terminat pula lagu tu. sebelum nih biasa jerk. hahahah

    BalasPadam
  17. Anugerah yg diorg dpt.. Walau kurang dr segi penmpilan, tpi dikurnia kebolehan menyanyi yg menyentuh jiwa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, papaglamz. Penghayatan mereka lebih sikit :)

      Padam
  18. hehe. saya pun lepas tengok persembahan tu, terus ulang lagu tu ja.. haha.

    BalasPadam
  19. hebat sungguh penangan romancinta ni. Kan best kalau saya reti main gitar, mesti nak join sekaki cari chord lagu ni. =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tak pe. Tak tau main gitar, leh nyanyi lagu romancinta :) Jadi vokalis gitu!

      Padam
  20. haaa kan kak farrah.. terus viral lagu mojo nih! tapi bagus jugak tindakan edry tu bagi peluang kat buskers yang istimewe camni.. at least terbuka satu pintu rezeki untuk golongan seperti dorang =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Banyaklah peluang utk mereka lepas ni. Mudah2an :)

      Padam
  21. semua mencari chord ja disini. tahniah kak farrah. usaha yang berjaya

    BalasPadam
  22. anis xpernah suka pon lagu mojo..tapi bila caliph busker nyanyi hari tu... melting habisss... sukaaa... ^__^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap kan...cara caliph buskers nyanyi maintain je. tarik suara macam tak susah langsung :)

      Padam
  23. rezeki chord romancinta hehe

    BalasPadam
  24. Kak farrah, sy baru dgr lagu dahsyat. Memang best. Meremang bulu roma. Haha. Bagus gak aweera keluar. :)

    BalasPadam
  25. Ramai yang mencari Romancinta lepas Ajl yer.
    memang terbaik persembahan mereka malam tu.. Sampai nangislah Ros.. Hahha

    BalasPadam
  26. btl kak...
    dorANG mmg layak pon menang persembahan terbaik..
    mmg betul2 meremang bulu roma mase dia tarik..
    suke lagi dorang nyanyi dr aweera tu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...