Khamis, 12 Februari 2015

Sleepyhead...

Assalamu'alaikum semua! Semalam saya bergelut selesaikan urusan-urusan rumah. Kebetulan semuanya serentak. Repair paip, repair wiring elektrik, repair lampu dewan tuisyen, uruskan Astro yang piring satelit dan wayarnya sang monyet dok buat kenduri,..malas dah nak kasi monyet-monyet tu makan wayar free, time tu juga decide pindahkan pula location piring astro. Hantar printer pergi repair. Petang dan malam kelas...habis kelas tak larat apa-apa dah. Siren ultraman kat dada dah merah! Terus ZzzZzzzZzzzzZzzz!

Si kucing sama ngantuk ikut tuan.

Hari ni dah nak setengah hari tetapi masih pisat-pisat! Kena berguru ilmu segar-walau-tak-cukup-tidur daripada Shikin, ilmu gagah perkasa membetis dan mendaki bukit daripada SS. Ilmu maintain hebat walaupun seharian dah penat kerja (tapi masih mampu blogwalking tahap awesome) milik Sis JM dan ilmu komen pukal speedboat persis pakai enjin Ferrari trademark si Zarul Farhana.

Sementara itu, kenalan-kenalanku, adik-adik,..please bear with me. Walaupun kelajuan/jam saya ni tahap sang kura-kura, saya tetap akan singgah, intai, hai hai dan bertandang ke teratak kalian. Kura-kura kan menang lumba lari walaupun hakikatnya dia 'jalan' hehehe ;D

Ok, till then. Enjoy your day! Don't forget to smile!




81 ulasan:

  1. Balasan
    1. Ragamnya pun 'comel', eny :)

      Padam
    2. meowwwww...hikhik..manja x???ngeee

      Padam
    3. baik2 kak Farrah.. takut ke culik lak kucing cumel tu.. haahaaa.. ramai pulak peminat die.. =p

      Padam
    4. @Shikin - Yes, Shikin. Yurilah tu. Sapa lagi :)

      @Ros - Mata dia memang menggoda sikit :)

      @Luna - Ni kucing diva dok memerap dalam umah je, Luna. Dia dengar bunyi kete, berterabur lari masuk dalam almari :)

      Padam
  2. hehe.. takpe.. walaupun penat, tetap Farrah update blog juge. hebat la tu... anyway, better get your self enough rest, kalau tak nanti kepala lagi goyang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, DP. Memang kena rehatlah.

      Padam
    2. ye kak farrah.. jaga kesihatan yer :)

      Padam
    3. betulah! walau penant... kak farrah tetap gak update blog.. kalo luna.. memang PENGSAN dah.. hahahahhaha =p

      Padam
    4. Ni konon-konon final act sebelum pengsan! Hahahaha :)

      Padam
  3. huisshhh banyaknyaa kak farrah merepair. heheh ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, macam pakat je benda2 ni rosak. Orang yg datang repair pun datang serentak satu hari :)

      Padam
    2. ingatkan Farrah yg repair sendiri semua tu..baru nk ckp Farrah ni Macguyver hihih

      Padam
    3. kalau smpai tahap semua bnda kak Farah dok repair...mmg kak Farah mmg terbaik la..semua bnda leh buat..

      Padam
    4. Bab repair-merepair ni memang serba tak boleh :)

      Padam
  4. busynya.. repair sana sini.. selamat beristirehat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Syida. Klu tak repair kang tak henti fikir hihihi

      Padam
    2. Farrahi kategori seorang yg sgt responsible dan perihatin coz dia yg uruskan sendiri ..mmg penat arghhh

      Padam
    3. Kategori terpaksa responsible sebenarnya,..tak de sapa nak buat hihihih

      Padam
  5. jeles tengok yuri tidur nyenyak..wana x bleh tidur sebab masalah hidung tersumbat..susah nak bernafas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shiannya dia. Harap lepas2 ni boleh tidur lena dah :)

      Padam
  6. kesiannya akak..nampak sangat sibuk..wana bleh rasa kepenatannya tu..rehat yang cukup ya kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Wana. Akak kalau hilang tu, konon-kononnya berehat cukup2 lah :)

      Padam
  7. banyak pula monyet kat sana ya kak..siap kenduri wayar pula tu..fuh, hebat punya monyet..advanced sungguh..dah x makan buah agaknya..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. monyet dah g skolah kak wana tu yg pandai semacam je..hihi

      Padam
    2. Monyet perut hebat makan wayar pun boleh!

      Padam
  8. banyak kerja kak farah buat satu hari. hehe. takpe slow slow kak. have a nice day. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang sekali harung dapat selesai banyak benda. You too have a nice day, dik :)

      Padam
  9. tomey nye, kak umah akak ada dua ekor yg putih2 belum ada masa nak amik gambo lagi hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekali sekala sharelah gambar meow Kak Noor pula, leh kenal2 hihihi

      Padam
  10. Kalau maria da tak dan nk BW bagai. . katil je nmpk haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang dah tak sempat apa2 dah Maria. Akak terus masuk bilik & keboom atas katil.

      Padam
    2. sama jugak dengan Ros.. dok terbayang bantal je. hihihi

      Padam
    3. hahhaa... ggimme five maria! =D

      Padam
  11. Kak Farrah bangun bangun !!! baaaaaangun hahaha..
    hai kak.. adik mu yang cute ini datang menjenguk.. adus adus ku seru mood untuk berblogging..
    dimaaaanakah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaa dah buntang. Terus segar mata dapat kunjunagn adik kiut miut akak ni. Kena buat lagu #moodbloggingkatmana :)

      Padam
    2. mari hastag ramai2..hahaha...

      Padam
    3. CT : comelll kerr?.. hihihi.. jangan marahh haaa.. gurau jer.

      Padam
  12. SS cadangkan... Kalu Siren kat dada Ultraman dah start merah... Patut guna POWERBANK! Cucuk aje... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha bernas cadangan SS tu. Patut kirim powerbank kat SS masa gi Hong Kong aritu (macam si Zarul) :)

      Padam
    2. beli power bank yg besar terus... leh tahan lama...

      Padam
    3. Farrah beli power bank PINENG..tiba2 menyibuk kat sini

      Padam
    4. power bank gergasi la..huhu... :P

      Padam
    5. hahahha macam-macam.. zaman ultraman tak de lagi powerbank..

      Padam
    6. Kalu tak ada powerbank.. Nyalakan unggun api.. He He He...

      Padam
    7. hahahahaha... camne otomen nk buat unggun api... power pon dah takde tu....

      Padam
  13. Balasan
    1. Bolehhhhh. Tapi kena sedia kena cakar :)

      Padam
    2. hahah... nak picit..ngeheheh...di cakaunye dulu nanti..

      Padam
    3. Yesss, jangan coba-coba!

      Padam
  14. Hai meow gegirls ke boboy hihihi

    BalasPadam
  15. wah busy dengan kerja merepair jer.. apapun badan pun perlukan rehat juga.. rehat biar cukup, nak BW bila2 pun boleh..

    BalasPadam
  16. mcm seloka plak ayat2 kat atas tu..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seloka Raya Cina ke Cik Zarul Farhana?

      Padam
    2. dah habis berseloke jangan lupe bagi angpow!! =D

      Padam
  17. sis JM ada nampak nama2 kami di sebut kat atas tu SS, ZF, Shikin dan sis JM..mmg kreatif lah susunan ayat tu..MENGENA hihihhi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu part BLOGWALKING tu... Di tukar kepada BLOGPARKING lagi MENGENA... Tak gitu JM?

      Padam
  18. Slow2 ye Kak Farrah :) Hehehe..take time to rest :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh memang kena slow2. Stamina kurengggg :)

      Padam
  19. sy phm sesgt keadaan farah coz sy pnh mengalaminyee suatu ketika dulu...semua benda nk kena settle sndiri...tp itu yg mengajar erti hidup yg sebenarkan...walau pon penat....tetap puas ati...hehehehe....selamat berehat farah yerrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, sis. Memang rasa lelah bila kena incharge semua benda. But at the end of the day, kita puas hati sebab kita dapat handle sendiri. Thanks so much :)

      Padam
  20. Hoho. Selalu kalau busy memang sekali harung kot. Mcm raya jugak. Sekali satu tetamu dtg akn ada yg menyusul. Kang tgh xde tetamu memg xde langsung. Kak farrah paham ke perumpamaan sy? Hehe

    BalasPadam
  21. Hahaha.. ayat tu tak boleh tahan..

    rasa nak gelak sambil guling dari pintu depan sampai pintu belakang.... haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah sampai pintu belakang jangan lupa guling balik ke pintu depan... He He He...

      Padam
    2. lepas tu ulang 8 kali.. sampai lobam.. heheheh

      Padam
    3. Dah tu sampai ke bila nak guling-guling nih? :)

      Padam
  22. Baiklah...
    Perumpamaan yang kelakar tau, k.Farrah.
    :D

    BalasPadam
  23. Memang mengantuk akak.. ditambah kaki bengkak sbb semut gigit. Teringat boboy di kg. Hurm.. kena berguru dgn nama2 yg akak mentionkan tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Diorang memang contoh teladan yang awesome!

      Padam
  24. wajib menuntut dari dorang sume ni....!! =D ahhahaa...

    BalasPadam
  25. kena minta tunjuk ajar dari mereka semua nie..hebat2 belaka..siap ada perumpamaan lagi..memang mengena sangat..rehat biar cukup ya farra

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh dah cukup sangat rehatnya. Tu yang baru sekarang ada masa nak balas komen bulan 2 :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...