Jumaat, 10 April 2015

Material Kraf - Alphabets & Numbers Foam

Cantik tak? Ini barang kraf baru yang masuk stok. Cekengah pergi kedai stationery mana tah. Hajat hati nak beli pen. Pen dia semua dah habis dakwat. Terserempak dengan alphabets and numbers foam ni. Beli untuk saya :)

Alphabet Foam

Kebiasaannya, bagi crafters yang dah ada die-cut machine macam Sizzix tu, boleh potong sendiri huruf-huruf dan nombor seperti dalam gambar di atas. Tetapi mereka kena ada dies alphabets and numbers lah :) Baru boleh potong banyak-banyak ikut warna foam atau kain felt yang digemari. Untuk saya yang lebih kepada cardmaking and scrapbooking ni, 2 set di atas dah lebih daripada cukup.

Sebenarnya macam-macam yang boleh dilakukan dengan alphabets and numbers foam sebegini. Paling mudah, tampal magnet kecil di belakang huruf dan jadikan fridge magnet untuk hiasi peti sejuk. Selain tu, boleh guna untuk buat sign board kat pintu bilik, buat penanda buku, rantai kunci,...Insya Allah, nanti kalau saya hasilkan sesuatu guna set foam ni, saya kongsi di sini ye.

Thanks so much, Cekengah!! Muahhhhhhhhh!

Pssttt! Hari ini, 10 April, merupakan sambutan National Siblings Day di Amerika Syarikat. Hari Adik-beradik ni hanya disambut di peringkat kebangsaan. Maknanya hanya di United States. Bukan world wide tau!


27 ulasan:

  1. Cantik! Farrah ni mesti kreatif orangnya kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak kreatif mana, Azie. Saja-saja suka buat untuk isi masa :)

      Padam
    2. Amboiii, ada tukang sokong!

      Padam
  2. Warna warni alphabet tu :) tak sabar nak tgk hasil kreatif dr Kak Farrah :)

    BalasPadam
  3. comelnya..wana tak sabar nak tengok hasil yang kak farrah akan buat dengan benda tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comelkan. Akak suka warna2 nya. Tapi belum decide lagi nak buat apa :)

      Padam
  4. cuba susun nama SS... ada tak comel macam SS... keh keh keh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susun nama SS je,..ada percikan bunga api di udara hahahaha

      Padam
    2. cer combine nama SS dan JM...fuhh....berseri2 eheeheheh

      Padam
    3. ye ke berseri-seri..
      haha..

      Padam
  5. Kalu huruf k tu jd FM sy nkkkkk... (muka x malu)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah buat mental note,..kalau buat FM akan ingat kat anies, insya Allah :)

      Padam
  6. nak buat apa ngan huruf-huuf tu...mesti cantik hasilnya nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum decide lagi Sal. Simpan dulu :)

      Padam
    2. hahahaha meh nak tolong decide.. ehem ehem..
      u get me ? hahaha.. miaaaahahahaha..

      Padam
    3. Hahahaha yes, dear! I got you!

      Padam
  7. kalerpul yang penting.. kalo CT beli mmg tak tahula nak guna untuk apa hahahak..

    BalasPadam
  8. Memang feveret kak farrah kan? hehehehe

    BalasPadam
  9. kalau sis JM dapat menda alah ni..mesti hadiahkan kepada anak buah umur 3 tahun...sbb x tahu nak buat apa dn menda tu....kira Farrah mempunyai pemikiran kreatif dan inovatif...boleh nampak utk jadikan FM

    BalasPadam
  10. mesti kak farrah berbunga-bunga dapat hadiah ni kan?

    BalasPadam
  11. bestnya alphabets dan numbers warna warni nih.. susun buat nama anak2 menarik jugak nih..

    BalasPadam
  12. I kan bagi anak buah i main ngan benda ni.. susun2 perkataan.. hehe..

    BalasPadam
  13. Wah huruf ni syok kalau ada ni boleh buat huruf2 utk kraf felt ke... hihihi

    BalasPadam
  14. haha mainan ka farrah la ni kan
    sizzix tu mahal
    mcmbigshot jugak
    ritu pnh nk beli gak
    tapi dies dia pon boleh tahan mahal
    xjadi

    BalasPadam
  15. eh, saya x tahu lak ada kraf alphabets foam macam ni... macam best je.. tapi xtahu nak wat pe..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...