728 x 90

Ahad, 23 Ogos 2015

Santai Ahad dengan Astro

Assalamu'alaikum.
Salam Ahad.
Seawal pagi saya dah masuk bilik kraf.
Nak siapkan beberapa tempahan kad sambil layan Astro.

Dari semalam, 22 Ogos sehinggalah 31 Ogos nanti, Astro buka tayangan untuk 150 channels secara percuma. Masa ni lah nak tengok siaran-siaran lain yang kita tak langgan hihihi. 

Brick Slaves


Selalunya, bila Astro bagi tonton channel free, saya mengadap Astro On Demand je lah. Tengok drama bersiri TVB. Seronok layan sebab episodnya back-to-back. Bolehlah buat teman-teman bising dan riuhkan bilik sambil saya siapkan kerja.

Haaa, bagi yang langgan Astro tu, galurlah siaran-siaran free ni puas-puas. Hujung-hujung minggu begini biasalah tak banyak cerita best. Jadi, tengoklah pilihan-pilihan tambahan sementara yang ada. Peminat Hindustan leh intai-intai Bollyone HD, yang minat Korea leh beriang gumbira dengan Korean Pack dan yang suka tengok documentaries boleh layan National Geographic, Animal Planets atau History Channel :)

Enjoy the rest of your weekend!


57 ulasan:

  1. Cerita xbest time free...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha... biasalah tu.
      Offer x ikhlas...
      Or mungkin...
      Ikhlas tapi jauhhhhhhhh...

      Hahaha

      Padam
    2. Hahahah offer ikhlas tapi jauh!
      Standard lah citer2 astro. Tapi, bila dah bukak banyak channel ni, adalah pilihan gak :)

      Padam
    3. Boleh tgk hbo cinemax fox box office,bollywood tu... rncangan masakan

      Padam
  2. Alamak, seronoknya! Kalau saya ada dekat Malaysia ni, mahu melekat tengok TV je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih, tak pe Farah. The time will come. Abis belajar nanti, tengok TV puas2 ye :)

      Padam
  3. Korean pack boleh kira layan hihihi time abe xdop la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak clash ngan tv show omak mertua ke?

      Padam
    2. Time dia tido ekin tgk hihihi... tv show MIL ada sokmo hahaha

      Padam
  4. Untunglah siapa yang ade astro tu.. Wawa tk langgan pn, tgk tv 1,2, 3 & 9 je..

    Bila kerja tk de masa da nak layan astro.. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm channel2 tu pun dah cukup Wawa. Lagi banyak rancangan baru yang best2. :)

      Padam
  5. Astro best tapi banyak ulang2 zzzz

    BalasPadam
  6. nk tgok channel hbo hd n sukan! baru puas tgok dlm HD!

    BalasPadam
  7. apa2 pun enjoy your weekend kak... :DD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ikhwan. Same goes to you :)

      Padam
  8. sukenye bile dpt free camni..
    lyn hbo la saye!
    hihi

    BalasPadam
  9. ha'ah astro bagi 150 channels free.. tapi kebanyakan cite ulangan dan tak best.. hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi bab ulang-mengulang tu dah jadi trademark astro :)

      Padam
  10. Sy x de astro.
    Boikot... haha...

    Sama ngn puan wawa... tv1 2 3 7 8 9

    Tu pun x abis tgk.

    Slalu layan online tv je... huda tv ... bayyinah tv...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak tak layan online tv sbb line internet kat rumah selalu sendu.
      Actually, tv2 prima pun dah cukup, Huda. Citer2 nya lagi fresh & variety.
      Astro ni dia main putat2 yg sama je.

      Padam
  11. SS tak de can nak tengok.... Mesti HH yang conker remote TV layan citer koya sampai muntah... adeiii....

    BalasPadam
    Balasan
    1. SSS... tgk "huda tv" lah...
      Hihihi... baru layan...

      Padam
    2. SS - hihihi mesti chomel HH jajah remote control sambil layan citer koya.

      Huda - akak pun nak tgk huda channel gak la :)

      Padam
    3. Huda tv tu betul2 wujud tau.
      dah tengok?

      hihihihi

      Padam
    4. kang dah tengok huda tv x leh nak lepas plak! kena subscribe plak! ha ha ha

      Padam
  12. selamat berhujung minggu sambil baring depan tv

    BalasPadam
  13. Samala ngan Cikna bila dpt free astro xmo g mne2 dh tp Cikna b'harap dpt tgk astro best,huhuu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Astro best ngan Astro First diorang tak bagi free kan..

      Padam
  14. Hihi sama lah. Tetiba boleh bukak Channel LI :D

    BalasPadam
  15. Sedih la kita tak ada astro...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak perlu sedih2, Zumal. Astro ni ada satu dua je citer best,..lain repeat,.repeat :)

      Padam
    2. tak payah sedih sis.. tgk online je lah..haha.. bayar pun servis macam xbagus sangat.. hehe..tapi ada kala best jgk cerita.. cuma suka repeat..

      Padam
  16. waa, boleh lah hilangkan bosan hujung minggu.. cerita best ka kak Farrah?..
    I ni dapat layan TV3 ngan NTV7 ja.. siaran lain harom xdapat.. nak pasang asterok idakla wat masa ni.. hehe

    BalasPadam
  17. best tengok astro semua channel free..yang tak bestnya wana yang tak free nak tengok tv..huwaaaa!!!!

    BalasPadam
  18. layann jee laa best ke tak best ke ulang ke tak ulang ke asalkan free of charge hihi

    BalasPadam
  19. best kan layan, tapi eyja sedih. kad astro xleh detect. bengang giler. uuuuwwwaaaa

    BalasPadam
  20. belum apa-apa channel kartun anak-anak saya dah conquer =)

    BalasPadam
  21. umah tak de astro.. kalau ada pun harap ujung minggu je nak layan pun..

    BalasPadam
  22. Astro free....kesempatan ni tengok yang best2 main...hihi

    BalasPadam
  23. saya lebih layan discovery channel

    BalasPadam
  24. oooooo.....ada channel free ehhhh.....balik rumah kang nk tgk jugak lah hehehe

    BalasPadam
  25. tak terlayan pun semua channel free tu..anak buah dok layan channel kartun je..hohoho

    BalasPadam
  26. kalo CT balik rumah tok / nenek mmg channel korea.. tp kena tunggu kenit2 tido..
    kalo dak diorang tu skali tengok.. jadi Mekti berkuasa lepas pukul 12 pagi..

    BalasPadam
  27. kalo CT balik rumah tok / nenek.. memang chanel korea lah..
    tapi kena tunggu kenit2 ulat2 tido.. baru Mekti dapat berkuasa pegang remote..

    BalasPadam
  28. umah aida pakai internet tv.
    memang dpt semua channel :)
    tapi kan farah, frankly speaking ~ tak dpt tgk semua pun.
    sibuk hal anak-anak.
    weekend pun sibuk nak balik kg la, jalan2 la...
    hmmmm :)
    anak2 dara la seronok weekend.
    aida bagi pelepasan tgk tv.
    weekdays no tv :)

    BalasPadam
  29. geram dengan Astro... ulang...ulang.... tapi kadang-kadang ada baiknya jugak.. dapat tengok yang kita tak dapat tengok mula-mula..
    aduhhh macam ni pun ada . hihihi

    BalasPadam
  30. sllu kalau dibagi siaran free ni kan ayu xpenah tau pon..
    sllu je mesti terlupe
    kadang smpai xtau nak tgk ape..
    150 ni pon xpenah tgk pon..
    lain kali kalau ade siaran free nak kene try tgk ni

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...