728 x 90

Selasa, 10 November 2015

Buat Febreze Sendiri Yuk!

Ini lebih kepada gali-gali entri lama. Tengok search keywords hujung minggu lepas, ada yang cari diy febreze - 'cara buat febreze sendiri' dan 'cara buat febreze with downy'.


Nak rumah yang berbau harum dan segar? Jom cuba buat homemade Febreze ni. Mudah, murah dan menjimatkan!

Bahan-bahan yang diperlukan.

Klik pautan ini - DIY Mudah - Homemade Febreze with Downy


82 ulasan:

  1. menarik ni, nanti nak usha...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan... nampak menarik... nanti bolehlah jual febreze sendiri lak.. hihihihhi

      Padam
    2. @Sal & Zarul - jangan usha je, buatlah barang sebotol :)

      @Ikhwan - amboi, sampai nak jual? Itu wawasan febreze namanya ;)

      Padam
    3. hihihihihih... Income sampingan kak Farrah..hihihihihih

      Padam
    4. kalo dah buat update kat blog... bukti.. hehehe =D

      Padam
    5. Korang ni,..buat sendiri utk pakai sendiri je lah,..nak jual buat side income tu yg tak tahan tu.
      Zarul, kalau kerajinan tak de, lupakan je lah :)
      Luna,..rindunya kat Luna!

      Padam
    6. oppppsss... hahaha zaman sekarang kak, fikir nak buat side income aje. hehehe

      Padam
    7. ehehe kalau tahu cara buat memang dapat jimat banyak..
      Febreze tu mahal kot kalau selalu beli..

      Padam
  2. Balasan
    1. Selamat menggali ye. Memang menarik pun. Akak dah banyak kali buat :)

      Padam
    2. selamat dah menggali ak downy nye tak ada. -_-

      Padam
    3. Haa nanti beli downy pek kecil je...pilih yg seleksi ada perfume tu. Lagi wangi! :)

      Padam
  3. 3 jenis benda ja diperlulan..mudah ja...
    tapi nk buay pemalas hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. klau bab malas tu mmg semua xjadikan.. last2 beli jugak.. hihihihihih

      Padam
    2. Hmmmm kalau M tu dah memberat,..toksah ceritalah :)

      Padam
    3. ZF,,,, kak farrah dah marah dah tu.. abesss laaa... :D

      Padam
    4. Tak marah,..keluar asap ikut idong je ;)

      Padam
    5. hhahaha.... beli yg siap dh ja la... hihi

      Padam
    6. Ini sesuai utk orang yg pakai febreze tiap2 hari macam akak. Kalau asyik beli yg dah siap bankrap gak. Refill febreze skrg bolah tahan gak harganya :)

      Padam
    7. aaa kak... tapi rasanya nnt bila time saya nk berjimat saya akan buat jugak... skrg ni bukan dok guna sgt....

      Padam
  4. salam singgah sini farah...wahh...menarik ni..diana nak try buat lah.sbb nak beli febreze ni mahai sikit klu buat sendiri mesti jimat.kan farah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah, Diana. Memang jimat. Tapi kualitinya tak samalah dengan febreze sebenar :)

      Padam
  5. Baru je beli freshener, kalau tak, boleh cuba :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe. Nanti bile freshener abis, boleh cuba :)

      Padam
  6. Wahhh. DIY mudah mesti ramai yang nak buat :)

    BalasPadam
  7. dah ada DIY sure memang ramai nak cuba. nanti nak try juga lah. tapi rajin kah aku nih? haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau rajinnya belum sampai pun, pastikan barang2 ni ada kat rumah. Nanti senanglah nak buat :)

      Padam
  8. Sebab ada lagi, sebab tu tak try lagi.

    Nanti dah habis, mesti cari entri ni.

    BalasPadam
  9. Lepas nie na tengok. Hehehe Macam best jer :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengok tengok , pastu cuba ye KTC ^^
      best tang jimat duit!

      Padam
    2. Yes,...dapat jimat, rumah & bilik pun harum :)

      Padam
    3. TKK : In shaa Allah. nie suruh KTC cuba nie, TKK taknak cuba ke :P

      Padam
    4. A'ah. Betul tuu Kak Farrah.. Jimat kalau buat sendiri :)

      Padam
  10. wah dpt save duit ni farah
    rumah pun wangiiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. betu kak noor , janji kena rajin nak DIY

      Padam
    2. Yes, wangi dan segar dengan kos yang berpatutan :)

      Padam
  11. Menarikk..nanti nak cuba..jimat banyak ni :)

    BalasPadam
  12. kena cuba buat sendiri.. lebih jimat..

    BalasPadam
  13. mmg byk kegunaan baking soda ni kan ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, sis Vee. Utk cuci2 rumah pun elok pakai baking soda,..kawan saya pakai baking soda utk gosok gigi :)

      Padam
  14. halooooooooooooooooo.... knock2... kak farrah... kami datang nk beraye.. hahaha =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yuhuuuuuuu! Masuk,..masuk...makan minum apa yang ada ye. Buat macam rumah sendiri :)

      Padam
  15. kak farrah pasni boleh buat brand pewangi sendiri! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah idok le kalau setakat pandai kacuk febreze je ;)

      Padam
    2. kalau betul leh branded sendiri sis JM nk order

      Padam
  16. Wah boleh cuba ni kak farah. jimat tu. Sekarang dah la febreze mahal huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah untuk wangi2 kan rumah, Zarith. Tapi dari segi sejauh mana kesan antibacterialnya akak tak berani jamin lah sama dengan produk yg asal :)

      Padam
  17. heheeh....nama pun diy kan...semestinya mudah nk buat sndiri....cuma nak atau xnak jer kan hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe betul tu, sis. Antara nak tak nak jer,..antara ada masa dengan idak,..antara ada bahan2nya atau tidak ;)

      Padam
  18. sgt la perlu.
    ijat da tak pakai drypers ni.
    ada la terlepas!
    hu hu hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh memang perlu. Kena standby satu botol kat rumah :)

      Padam
  19. pernah baca entri ni...TAPI x pernah try....

    BalasPadam
  20. ehh...dh x de robot lah mlm ni...hoyeee bolheh BW dengan aman

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeayyyyyy....xde robot...hahhaha

      Padam
    2. semalam, jumaat dari pagi sampai malam rerobot mucul stress

      Padam
    3. Rerobots masih tak puas nak beramah mesra.

      Padam
  21. Buat spray semut ngam gsk ni

    BalasPadam
  22. Wahhh ada gak yang nak cari boleh cuba buat ni

    BalasPadam
  23. Anak selalu muntah kat katil n carpet..kene belajar buat febreeze sndiri ni

    BalasPadam
  24. bila zaman laa nak cuba nih..

    BalasPadam
  25. mmm boleh buat ni! febreeze sy pun dah susu da tu

    BalasPadam
  26. Mana nk carik baking soda tu pon SS x tahu..

    BalasPadam
  27. dapat menjimatkan wang...hehehe

    BalasPadam
  28. senang hati dah =D nampak nama dah naik carta hehehek..

    BalasPadam
  29. ayu ari tu tgk mmg nak buat sndiri
    penyudahnye ayu beli je
    hahahah nampak x kemlasan kat situ

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...