Selasa, 26 April 2016

Chords Hidup Dalam Mati - Syamel AF (Easy Chords)

Maaf banyak-banyak pada yang requested, minta kord mudah untuk lagu ini. Sebenarnya saya dah siapkan chords Hidup Dalam Mati ni minggu lepas lagi, tetapi tak ada kesempatan nak taip dan buat entri. The original chords pakai Em dan ada F#m. Jadi, bagi sesiapa yang nak elak F#m tu, bolehlah cuba pakai chords ini ;)


Kord dan Lirik Lagu Hidup Dalam Mati - Syamel (Easy Chords)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am F Dm B7
Am F C B7


Am E
Lakaran lukisan tak berwajah
Am E
Meronta ku di dalam kesunyian
Dm Am
Tak rela ku mengejar cinta yang hampir kelam
B7 E
Sendiri ku di sini pilu

Am E
Angin bawalah aku pergi
Am E
Pergi dari kesakitan ini
Dm Am
Tak mampu ku menahan peritnya perpisahan
B7 E
Tuhan hapuskan semua kenangan


(Chorus)
Am Dm
Tak ku menduga kau berlalu pergi
G C
Tinggalkan semua mimpi dan janji
B7 E Am G
Terluka aku menangis
F E
Tersedar kau hilang di hati

Am Dm
Jangan diucap sesal mu berkali
G C
Tiada erti hidup ini
B7 E Am G
Ku terima suratan takdir
F E
Biarkan aku sendiri
F 
Hidup dalam mati

E F E Dm C B7 E

Dm
Tak mampu ku menahan
Am
Peritnya perpisahan
B7 E
Tuhan hapuskan semua kenangan

Ulang (Chorus)

Am
Hidup dalam mati

F Dm E B7

 

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

 


15 ulasan:

  1. Suka lagu ni...penuh perasaan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun sama Kak Nohas. Best cara si Syamel ni bawa lagu ni kan... :)

      Padam
    2. best suara syamel.
      lemak lemak serak gitu.

      Padam
  2. macam mana kak farah belajar not lagu ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihih akak dulu ada basic piano,..dah tua belajar gitar kat youtube je, wawa :)

      Padam
    2. aida simpan impian nak anta anak2 dara belajar music tau, farrah.
      aida minat, tapi tak kesampaian.
      nak ler anak2 ada ilmu music.
      diorang ok jer. tapi tu la, diorang sgt sibuk.
      sian plak...

      Padam
  3. nanti tambah video ea.. mummy tak tau lagu apa..

    BalasPadam
  4. terror tecer Farah buat not not ni... mummy tau not biru , merah , purple je..ahhahaa :P

    BalasPadam
  5. lagu ni pun bes.. tapi da dengar banyak kali.. bosan da jadinya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. When you're happy u enjoy the music... But... When you're sad... You understand the lyrics...

      Padam
  6. 'The original chords pakai Em dan ada F#m. Jadi, bagi sesiapa yang nak elak F#m tu, bolehlah cuba pakai chords ini ;)' <-- mmg tak lah sbb tak pehe heheh

    BalasPadam
  7. lagu ni memang best sangat...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...