Kord Gitar Adam - Faizal Tahir (Easy Chords)

Jumaat, Jun 10, 2016

Untuk aktiviti cuti sekolah kali ini, the kids sempat buat sesi sing-along nyanyi lagu Adam. Saya pun suka lagu ni. Soothing je dengar FT nyanyi and it's a good way untuk dedahkan si cilik tentang Nabi Adam. OK, ini kord gitar mudah untuk lagu Adam :)

Kord Gitar From FAMF Tower


Kord Gitar dan Lirik Adam - Faizal Tahir

Inspirasi 25 Rasul

(Intro)
C F Am G

C F Am G
Adam adalah yang teristimewa
C F C G
Adam yang pertama menghuni syurga


(*)
G Am
Yang putih yang hitam semua dari Adam
F G
Mengapa berperang kita darinya seorang
G Am
Yang putih yang hitam dalam satu alam
F G
Hayatilah hidup yang diberi Tuhan

C F Am G
Adam adalah bapa kita semua
C F C G
Adam diturunkan bumi dari syurga

Ulang (*)

F C F C G

Ulang (*)

F G
Hayatilah hidup yang diberi Tuhan
C F Am G
Adam adalah bapa kita semua.


12 ulasan

  1. aik.. tak pernah dengar lagi lagu ni.. nak You Tube sat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pi carik. Ni utk projek inspirasi 25 rasul :)

      Padam
  2. tak pernah lg dengar lagu adam ni

    BalasPadam
  3. bila agaknya leh dgr CC petik gehtar ni

    BalasPadam
  4. eeeh lagu baru Faizal Tahir ke.. baru2 je dengar lagu yang sayang tu..

    BalasPadam
  5. nak tanya, strumming pattern mcm mana eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk verse boleh simply guna D U D U
      Untuk reff pula boleh guna:
      i. D DUD D atau
      ii. D DUDUD

      Harap membantu :)

      Padam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.