Chords Lebih Sempurna - Syamel AF

Sabtu, November 12, 2016

'Lebih Sempurna' merupakan single kedua daripada Syamel AF. Masih mempertaruhkan irama balada, lagu sedih jiwang sebegini memang kenalah dengan suara dia. Saya suka the huskiness of his voice. Lenggok suara dan cara dia bawa lagu ni pun memang best!



Kord Gitar dan Lirik Lagu Lebih Sempurna - Syamel AF (Easy Chords)

(Intro)
Am E Dm E Am

Am Em F C
Ombak laut angin bayu
Dm E
Menemaniku di kala terkenang dirimu

Am Em F C
Manis indah dalam cinta
Dm E
Tak pernah kusangka kau pergi hanya kerana
Am 
Dia

(Chorus)
Dm G
Bertahun sudah kita bersama
C F
Hanya dusta sebalik setia
Dm
Kau biar kuderita
E Am
Menangis di dalam jiwa

Dm G
Kau terluka akulah peneman
C F
Kau bahagia aku ditinggalkan
Dm
Mudahnya kau berubah
E Am
Sepiku berteman air mata

Dm
Berlalulah kau masa
Am
Aku tidak berdaya
E Am
Temukannya yang lebih sempurna

Ulang (Chorus)

E Am
Temukannya yang lebih sempurna
E Am
Temukannya yang lebih sempurna


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

15 ulasan

  1. tak dengar lagi lagu ni....nanti boleh layan dengan wireless speaker dari logitech

    BalasPadam
  2. farrah. lagu mawi & syamsul ada tak?

    BalasPadam
  3. kalau masuk blog kak farrah selalu berteu dengan lagu yang tak pernah didengari lagi

    BalasPadam
  4. Kak farrah, untuk strumming pattern lagu ni cemana ye? Saya baru belajar main gitar and saya sangat suka lagu ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai lailzfah, ok akak ada dua version yang lailzfah boleh cuba :)

      1st
      Verse:

      D U (untuk setiap note)
      Contohnya untuk Am, downstroke sekali, pause, upstroke pause

      Chorus
      D UDD U ( untuk setiap note)

      Kat atas tu the simplest one. Tetapi, kalau nak yang lebih sedap lagi, try 2nd version

      Verse:
      D UD (untuk setiap note)

      Chorus
      D DUDUDD (untuk setiap note)

      Selamat mencuba! Kalau ada apa2 problem, beritahu ye :)

      Padam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.