728 x 90

Rabu, 3 Mei 2017

Kord Gitar Jampi - Hael Husaini (Easy Guitar Chords)

Sebenarnya, sebelum ini dah beberapa kali saya dengar lagu Jampi. Tetapi tak terpancing telinga hehehe. Dengar begitu-begitu je. Mungkin masa dengar tu saya tengah buat kerja, fikiran serabut nak siapkan itu ini, so I didn't really enjoy the song. Bagi saya, suara Hael melalui lagu tu agak tenggelam dalam kemeriahan susunan muzik. [Mode fikiran serabutlah katakan]

Baru-baru ini, di kedai kami ada anjurkan Acoustic Night. Jadi, siapa-siapa nak mengamen, nak perform, bolehlah tunjuk bakat, berdendang sambil petik gitar. Sambil-sambil tu, boleh hiburkan customers yang datang. Ketika itulah saya dengar lagu Jampi versi akustik dan terus jatuh cinta! Lagu apa ni?! Jampi?! 

Siap buat 'research' dekat Youtube tengok cover-cover Jampi yang lain. Cover si Haqiem Rusli antara yang best! Oh, nyanyian Hael untuk AkustikHot pun superb! Apabila dah suka, mestilah kena ada chords yang menyusul kan,...Tetapi, bukan saya yang buat. Saya minta chordsnya daripada Wira, anak muda yang performed lagu Jampi malam tu. Thanks so much, Wira! Enjoyyyyy!


Kord Gitar dan Lirik Lagu Jampi - Hael Husaini

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.


(Intro)
Am Am

Am Dm
Bermula pandang pertama
E Am
Terlihat kamu di depan mata
Am Dm
Terasa debar di dada
E Am
Menahan rasa bila kau ada

F G
Kau buatku terpaku
E Am F
Sepertinya diriku yang mahu
E
Diri kamu


(Chorus)
Am Dm
Dan bila kau hadir bagai satu misteri
E Am
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Am Dm
Dan bila kau hambakan hatiku kembali
E Am
Ternyata hanya kau harus aku cintai


Am Dm
Ha Ha ha aku ketawa
E Am
Terasa aku tak tentu arah

F G
Kau buatku terpaku
E Am F
Sepertinya diriku yang mahu
E
Diri kamu

Ulang (Chorus)

E Am
Malam berganti malam
B7
Masih terbayang
E
Apa yang berlaku pada diriku
F Am
Ternyata kamu ternyata kau mahu diriku
E
Selamanya kau milikku


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

6 ulasan:

  1. Nak kena dengar dulu lagu ni

    BalasPadam
  2. salute kpd pencipta lagu ni

    BalasPadam
  3. lagu barukah.. baru nak tengok kat utube. serious sungguh tak update lagu2 baru ni..

    BalasPadam
  4. mula tak perasan ada perkataan jampi kat lagu tu, bila ada yang sebut.. baru tau lagu jampi dan ada perkataan jampi di dalamnya.. hahaha..

    apapun sedap didengar laa lagu ni

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...