728 x 90

Khamis, 27 Julai 2017

Mulakan Gaya Hidup Hijau

Pernah dengar tentang gaya hidup hijau atau green lifestyle? Jangan salah faham. Ini tidak bermaksud yang kita kena pakai semua hijau atau beli, makan dan gunakan barang-barang hijau ye. Gaya hidup hijau ini bukanlah sesuatu yang baru buat kita. Kita sebenarnya sudah lama didedahkan dengan konsep gaya hidup mesra alam sekitar ini. Cuma antara kita hendak laksanakannya dalam kehidupan seharian atau tidak.

Untuk memulakan gaya hidup hijau tidaklah sesukar mana jika kena caranya. Apa yang penting kita kena faham konsep asasnya bagaimana. Apa itu green lifestyle? Apa kelebihannya? Apa manfaatnya buat kita, masyarakat dan alam sekitar? Kemudian, disusuli dengan langkah-langkah perubahan ke arah mengamalkan gaya hidup hijau. Itulah yang saya bincangkan dalam artikel terbaru saya di ZCOOP (Zalora). Jangan risau, it's not complicated at all. Kita mulakan dengan langkah kecil, small baby steps dan lakukan secara berperingkat.

Ingin tahu lebih lanjut, jemput baca perkongsian saya. Klik gambar di bawah ye.


11 ulasan:

  1. Dunia dah makin panas kan... kalau ada cara untuk green lifestyle bagus juga...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita memang patut cuba amalkan green lifestyle :)

      Padam
  2. eheheh jangan jadi hijau tapi amalkan gaya hidup hijau saja.. kalo jadi hijau namanya Hulk hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi hulk comelllll,...relevan tak hahaha

      Padam
  3. go go green ! hehehe
    kat ofis ana pon tgh go green jugak skg.
    temanya -- "paperless" hehehe


    windunya kak farah ! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Miss you too, dik! Sebenarnya bagus kan konsep go green ni. Ajar kita berjimat cermat dengan sumber 😊

      Padam
  4. Jadi huck baru hijau hahahaha

    BalasPadam
  5. kerap kak farrah menulis di zcoop ye..semoga terus sukses dalam blogging

    BalasPadam
  6. go go green! tp bkn hlk ya hahaha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...