NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Selasa, 19 Disember 2017

Chords Cinta Bukan Mainan - Mirwana (Easy Chords)

Kumpulan Mirwana memang antara kumpulan nasyid yang saya suka sejak awal kemunculan mereka sehinggalah sekarang. Antara lagu mereka yang popular - Aku Tanpa Cintamu, Hikmah Kembara, dan Andaiku Pergi. Lagu duet mereka bersama Fiq Mentor, Manifestasi Cinta pun best juga.

Buah tangan terbaru daripada Mirwana - Cinta Bukan Mainan. Not bad at all! Single terbaru ini dan music videonya dah released sekitar awal November yang lalu. 

Chords Cinta Bukan Mainan ini telah saya transposed ke C. Pada dasarnya kord lagu ini versi yang mudah cuma ada Bm. Tak jadi masalah. Bagi yang tak biasa dengan Bm tu, boleh cuba Bm seperti rajah di bawah ni ye.
Kredit


Kord Gitar dan Lirik Lagu Cinta Bukan Mainan - Mirwana (Easy Chords)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


Em                       Am
Terlalu mudah segalanya
B7                     Em 
semua diaturkan Dia
          C                         Bm
dan benarlah di setiap firman
          C                     Bm
dan inilah hakikat suratan
      Am     C                       B7
cintaku di sini bersama selamanya


Em                       Am
Bahagia melebarkan rasa
B7                     Em 
tiada ragu dan curiga
          C                         Bm
dan bersabar sementara ada
          C                     Bm
ku berserah walau telah nyata
     Am     C                       B7
segala janji-janjiNya kalam yang indah


(Chorus)

Em                       Am
Ternyata ini bukan mimpi
B7                                 Em 
yang hadir sempurnakan erti
          C                         Bm
semuanya sudah terlaksana
          C                         Bm
ku fahami makna dan tujuan
Am     C                       B7
cintaku bukanlah suatu permainan


          C                         Bm
semuanya sudah terlaksana
          C                         Bm
ku fahami makna dan tujuan
Am     C                       B7
cintaku bukanlah suatu permainan


Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.
 

3 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...