Rabu, 27 Januari 2021

Kord Gitar Karma - Jaz | Kaka Azraff (OST Takdir yang Tertulis)

Semalam baru ada masa untuk tonton drama Takdir yang Tertulis di iflix. Drama ini sedang ditayangkan di  TV3 melalui slot Samarinda, menggantikan Bougainvillea. Tengah syok layan cerita, terberkenan pula dengan lagu yang dimainkan. Pattern lagu macam lagu ciptaan Amylea dan Farouk tapi suara penyanyinya bukan suara Amylea. Macam iras-iras suara Marsha pun ada. Tapi, bukan! 

Apa lagi, laju sahaja jari meminta khidmat Encik Google. Kaka Azraff? Wowww! Selama ini Kaka Azraff tidak pernah bawa lagu balada. Not bad at all! Oh ya, tekaan saya separuh tepat. Lagu ini memang ada sentuhan Farouk pun.

Sebab dah jatuh cinta dengan lagu ini, apa lagi ... berdendanglah dengan si Kapok. Kord gitar di bawah saya belum sempat transpose. Jadi, buat masa ini tiada versi easy chords.



Kord Gitar dan Lirik Lagu Karma - Jaz | Kaka Azraff

OST Takdir Yang Tertulis 

Komposer : Farouk Roman

Lirik : Aisha Retno


(Intro)

Ebm Bb Ebm Ebm 


(Kaka)

   Ebm            Bm

Sejenak ku melukiskan dirimu

     Db             Bbm

yang terukir di hatiku

   B                  Abm       Bb

namun memang benarkah jiwa ini untukmu

(Jaz)

   Ebm             Bm

Lembaran hari pun kian berganti

    Db             Gb

ku masih memikirkanmu

       B               Abm

kau membuat semuanya sempurna

          Bb

tapi kenyataannya



(Kaka & Jaz)

     Ebm           Abm

Kamu dan cinta tak seindah

Db               Gb 

pintalan rindu hatiku

   B              F    Ebm  Bb 

bagaikan karma yang menjawab semua

   

      Ebm           Abm

Kamu dan aku tak menyatu

   Db               Gb 

terhempas jauh kasihku

       B            F      Ebm    Bb

mungkinkah takdir memisahkan kita berdua

  

(Jaz)

           Ebm       

Mengenang mekarnya 

    Abm

cinta yang dulu

  Db           Gb

dikaburi kemanisan oh


(Kaka)

   B                Fm

cinta yang kini berubah

                  Bb

kau memang pantas rasakan ohh


Fm Bbm

Eb Ab F 

Kau membuat semuanya sempurna

Bbm G C C

Oh oh oh...oh oh oh


(Kaka & Jaz)

     Fm            Bbm

Kamu dan cinta tak seindah

Eb               Ab

pintalan rindu hatiku

Db                B      Fm   C   

bagaikan karma yang menjawab semua

   

    Fm            Bbm

Kamu dan cinta tak seindah

Eb               Ab

pintalan rindu hatiku

Db                B         Fm   C

bagaikan karma yang menjawab semua 

   

      Gm            Cm

Kamu dan aku tak menyatu

   F               Bb

terhempas jauh kasihku

       Eb           Am        D

mungkinkah takdir memisahkan kita

Cm -G

berdua


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

6 ulasan:

  1. Certain composer memang ada signature dia kan bila tulis lagu. Dengar je dah boleh detect tu lagu Ajai ke KRU ke. Tak pernah dengar Kaka nyanyi lagu balada.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul betul. Ada sentuhan sendiri yang kita leh cam.
      Itulah akak pun terkejut masa tahu lagu ni Kaka yang bawa.

      Padam
  2. first time kaka nyanyi lagu balada. not bad

    BalasPadam
  3. Sy belom tgk lg cerita ni... baca review dr kwn² blog je... nnt lah marathon di YT.. hehehe

    BalasPadam
  4. Eh.. lagu baru ke? tak pernah dengar lagi..

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.