Sabtu, 10 April 2021

Aku Tanpa Cintamu 2021

Aku Tanpa Cintamu 2021. Ya, kalian tidak salah baca. Sesudah beberapa lagu nasyid popular yang diberi nafas baharu seperti Sesungguhnya 2019, Setanggi Syurga 2020 dan Damba Cintamu, Aku Tanpa Cintamu nyanyian kumpulan Mirwana dan Jay Jay juga akan kembali dengan gubahan yang lebih segar.

Saya sedang tengok-tengok video di Youtube apabila terserempak dengan iklan acah (teaser) video muzik Aku Tanpa Cintamu 2021 yang dimuat naik di saluran Youtube Faizal Tahir sendiri. I like! 



Untuk versi yang ini, Faizal Tahir bergabung semula dengan Mirwana, tetapi tanpa penglibatan Jay Jay. Susunan muzik oleh Faizal Tahir sendiri dan Adib Hussin.

Tayangan perdana Aku Tanpa Cintamu 2021 akan diadakan pada 12 April nanti. Tak sabar hendak tengok klip video dan  dengar versi penuh. Saya memang suka benar lagu Aku Tanpa Cintamu. Bagi saya ini antara karya Mujahid Abdul Wahab yang hebat selain Damai Yang Hilang dan Nabi Anak Yatim. Sampai sekarang ada dalam playlist saya. 

Ada yang teruja hendak tengok FT buat comeback dengan Mirwana? Jangan lupa untuk tetapkan janji temu pada 12 April ini di saluran Youtube Faizal Tahir.  Lagu ini juga sudah boleh didapati di semua platform digital.

Alang-alang sudah dengar Aku Tanpa Cintamu, saya sertakan kord gitar untuk petik-petik. Versi asal. 😃

Kemas kini (25 April 2021): Dengarkan juga persembahan live FT bersama Mirwana dalam Aku Tanpa Cintamu Versi Akustik (Hot TV) di sini. 👍👍👍


Kord Gitar Aku Tanpa Cintamu - Mirwana dan Jay Jay

Ciptaan: Mujahid Abdul Wahab


E              Am           Dm

Telah ku mungkiri janjiku lagi

      C#m      Dm

walau seribu kali

   E          Am

ku ulang sendiri

    E               Am

aku tak kan tempuh lagi


E              Am           Dm

Apakah kau terima cintaku lagi

    C#m         Dm

setelah ku berpaling

     E        Am

dari pandangan-Mu

           E              Am

yang kabur kerna jahilnya aku


     Dm    G                 C

Mengapa cinta-Mu tak pernah hadir?

F               Dm

subur dalam jiwaku

 E             Am

agarku tetap bahagia

      Dm      G                 C

tanpa cintaku tetaplah Kau di sana

F              Dm

aku tanpa cinta-Mu

  E

bagai layang-layang terputus talinya


 E              Am           Dm

Telah ku mungkiri janjiku lagi

      C#m      Dm

walau seribu kali

   E          Am

ku ulang sendiri

    E               Am

aku tak kan tempuh lagi


E              Am           Dm

Apakah kau terima cintaku lagi

    C#m         Dm

setelah ku berpaling

     E        Am

dari pandangan-Mu

           E              Am

yang kabur kerna jahilnya aku


     Dm                  Am

Masihkah ada sekelumit belas

                   E

mengemis kasih-Mu Tuhan

                       Am

untukku berpaut dan bersandar

    Dm          G                C

aku di sini 'kan tetap terus mencuba

F                  Dm

untuk beroleh cinta-Mu

                 E

walau ranjaunya menusuk pedih.


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.




18 ulasan:

  1. Balasan
    1. Lagu ni siap menang banyak award lagi dulu 😊

      Padam
  2. Waa.. Siap ada kod gitar.. Dulu² adalah juga boleh main gitar 2,3 lagu.. Lama sangat tak petik gitar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun tak mahir sangat, malas practice. Jari lambat heheh itu yang kalau chord susah, saya transposed 😊

      Padam
  3. ada kod gitar, tapi sayangnye dulu belajar tak abis, hahahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa... main mana tahu je. Selebihnya, kita sambung nyanyi 🤗

      Padam
  4. Balasan
    1. Nanti ada kesempatan, bolehlah Shida cuba dengar 😊

      Padam
  5. Lagu legend ni. Agak susah nak nyanyi kat part korus. Yelah tak pandai main gitar, tau nyanyi je. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahu nyanyi tu kirq hebatlah tu. Akak kalau nyanyi orang confuse tengah buat apa... baca sajak ke? 😆

      Padam
  6. saya tengah dengar versi 2021 sambil jalan-jalan di blog kak farah..

    BalasPadam
  7. alamak, da lama xdnga.. kena denga nt :)

    BalasPadam
  8. lagu masa zaman sekolah ni. mengimbau kenangan betul :)

    BalasPadam
  9. terngiang ngiang suara Jay Jay

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.