Sabtu, 10 April 2021

Chords Perpisahan - Khai Bahar (Easy Guitar Chords)

Hari ini entri kord gitar lagi. Maklumlah, dua tiga hari lepas saya baru tukar tali gitar. Itu yang rajin lebih sedikit tu. 😊

Lagu bertajuk Perpisahan merupakan lagu bonus dalam album Khai Bahar - Damba Ketenangan (2021). Pertama kali dengar, terus telinga ni boleh terima. Lembut sahaja alunan suara Khai menyanyikan lagu ini, tetapi mesej yang disampaikan melalui Perpisahan amat dalam. Cubalah dengar sendiri ya.

Disebabkan dari malam tadi asyik humming lagu ni, selepas sarapan terus capai gitar tua saya. Tengok di Chordify dah ada yang chordified lagu ni. Saya pun teruslah transposed supaya jadi chords yang lebih mudah. 


Kord Gitar dan Lirik Lagu Perpisahan - Khai Bahar (Easy Guitar Chords)

Album Damba Ketenangan

Komposer : Rudy Nastia, Shamin Nazri & Adi Pawana

Penulis Lirik : Adi Pawana, Rudy Nastia & Shamin Nazri


[Intro]

Em C D G C

Am E B7

Em D

Bila tiba masanya

C G

tidak sesaat terleka

Am Em

datang menjemput tanpa bertanya

C B7

sudahkah bersedia


Em D

Bila nafas terhenti

C G

tiada yang mampu berlari

Am Em

mengapa persoal meragui

C B7

matikan pasti


[Chorus]

Am D

Oh Tuhan, maafkanlah

G C

janji yang sering kumungkiri

Am B7 E

ku rapuh dalam langkah tak terdaya


Am D

Andai esok ku tiada lagi

G C

janganlah Kau memurkai

Am B7 C

Ku takut siksa neraka-Mu nanti


B7


Em D

Bila tiba masanya

C G

tidak sesaat terleka

Am Em

datang menjemput tanpa bertanya

C B7

sudahkah bersedia


Em D

Bila nafas terhenti

C G

tiada yang mampu berlari

Am Em

mengapa persoal meragui

C B7

matikan pasti


Ulang [Chorus]


Am Em

Perlahan menutup mata

Am Em D

nafas pudar di penghujung nyawa

Am Em

meninggalkan alam fana

C Am B7

dunia sementara kekal memperdaya


Ulang (Chorus)



Pstt! Dengar lagu ini buat saya teringat akan lagu Bila Tiba - Ungu. Juga mengenai kematian yang datang tidak cepat atau lewat meskipun sedetik.


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

16 ulasan:

  1. alamak nasib kita x pandai main gitar hehehe...
    klu x konpom dah layan cord ni eh :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, Kak Ret. Tak pandai main gitar, boleh tolong nyanyi 🤗

      Padam
  2. tak pandai main gitar.. buta muzik orang kata kite ni ahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe buta muzik orang kata ye 🤣

      Padam
  3. code gitar? wahhh boleh cuba tp xde gitar ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe.. tak pe... boleh tolong nyanyi 😊

      Padam
  4. Bila agaknya berpeluang melihat kak farah memetik gitar scara live.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak bimbang Sha akan mimpi ngeri lepas tengok akak perform hahaha

      Padam
  5. Tengok tajuk ingat lagu cinta. Lagu mengingatkan mati rupanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah. Album dia yang ni album keagamaan tak silap akak

      Padam
  6. wowww. ngok liriknyaaaa mcm best lagu nya tuu :)

    BalasPadam
  7. atie tlg nyanyi je la..sbb tak pandai main guitar hehe

    BalasPadam
  8. Hehehe termenyanyi pulak heheheheh :p

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.