Suara Takbir - Allahyarham Tan Sri P. Ramlee

Isnin, Mei 10, 2021

Lagu raya yang sangat mengusik jiwa. Menggamit nostalgia sungguh. Saya suka lagu ini tidak kiralah dinyanyikan oleh artis mana, baik penyanyi asalnya Tan Sri P. Ramlee mahupun versi dinyanyikan semula oleh Dato’ DJ Dave dan Tokti. Lembut je menerjah telinga.


Kord Gitar dan Lirik Lagu Suara Takbir - Allahyarham Tan Sri P. Ramlee


(Intro)

G C


G

Dengar beduk berbunyi

D

Sayup bergema di subuh sunyi

C D

Memanggil kepada muslimin

G D G

Segera berbakti kepada Illahi


G

Suara azan menyahut

D

Terdengar sayup memecah sunyi

C D

Memohon restu dengan bakti

G D G

Kepada Ilahi Tuhan Maha Suci


(Chorus)

Cm

Terdengar suara takbir

G

Memuji nama Illahi

A D

Rasa dalam kalbu

D A D

Tenteram dan aman selalu


G

Kini tiba masanya

D

Hati gembira di Hari Raya

C D

Bertemu sanak dan saudara

G D G

Bermaaf-maafan dengan keikhlasan


Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.


8 ulasan

  1. Lagu raya zaman dulu2 best sangat . Dapat feel

    BalasPadam
  2. Versi saya nak dengar tak? Hehe

    BalasPadam
  3. Lagu raya nostalgia yang best.

    BalasPadam
  4. Confirm sedih dengar lagu nii..huhu

    BalasPadam
  5. Tahun ni sedih betol lah. 2tahun berturut2 tak balik raya dengan mak. Feeling habis dgr lagu raya sedih2 ni

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.