Kord Gitar Mainan - Naim Daniel

Sabtu, November 20, 2021

Naskhah terbaharu daripada Naim Daniel, Mainan. Video klipnya boleh ditonton di Youtube. Pada sesetengah bahagian lagu ini, gubahan muziknya diadun dengan efek bunyi kotak muzik (music box). Jadi, ada keunikan sedikit di situ. 

Kord gitar Mainan di bawah bolehlah dianggap senang sebab sudah transposed ke versi lebih mudah. Tetapi ada F#m. Jangan bimbang. Kalau tak dapat mainkan F#m yang biasa (sukar untuk sempurnakan barre), google  cara nak main F#m yang paling mudah, ya. Di Youtube pun ada banyak tutorial yang tunjuk beberapa cara main F#m. Pilihlah mana yang sesuai dan selesa dengan jari.

Imej: Saluran Youtube World Peace Entertainment


Kord Gitar dan Lirik Lagu Mainan - Naim Daniel


[Intro]

Em D C B7


Em Am

Jangan kau tanyakan soal dia

D G

usah cuba ulangi

C F

kekejaman cinta kita yang dulu

B7

walau kau menyedari


C D

Hanyalah Tuhan yang mampu

B7

membuka pintu hatiku


[Chorus]

Em

Erti cinta 

Am

bagimu hanya satu permainan

B7

air mata yang turun

Em 

pengganti satu dendam

E Am

sedihku bahagia

C

buat kamu

F#m

tetapi takkan, takkan

B7

merubah erti cinta


Em Am

Andai kita ditakdirkan semula

D G

kisah kasih sejati

C F

takkan aku cuba ‘tuk memurahkan

B7

jiwa tulus dan suci


C D

Hanyalah Tuhan yang mampu

B7

membuka pintu hatiku


[Chorus]

Em

Erti cinta 

Am

bagimu hanya satu permainan

B7

air mata yang turun

Em 

pengganti satu dendam

E Am

sedihku bahagia

C

buat kamu

F#m

tetapi takkan, takkan

B7

merubah 


Am B7 Em D

Masih adakah kesempatan kali kedua

Am C B7

hanya pada Esa kuserah segalanya oh ohh


Hasbunallahu wa nikmal wakil [3x]

Em           Am

Erti cinta bagimu hanya satu permainan


[Chorus]

Em

Erti cinta 

Am

bagimu hanya satu permainan

B7

air mata yang turun

Em 

pengganti satu dendam

E Am

sedihku bahagia

C

buat kamu

F#m

tetapi takkan, takkan

B7

merubah erti cinta


Em D C B7


4 ulasan

  1. Balasan
    1. Setakat ni lagu2 Naim Danial yang ballads akak suka. :)

      Padam
  2. Musim artis keluar lagu baru sekarang ni. Lagu baru Naim ni best jugak. Laju akak buat kerja siapkan chord :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah bukan main lagi artis ni keluar lagu artis tu keluar lagu... hahaha akak kalau dengar lagu yang rasa sesuai buat main gitar dan boleh feeling2, memang laju je :)

      Padam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.