Assalamualaikum. Salam Israk Mikraj. Apa khabar semua? Bagi yang bercuti pada hari ini, selamat beristirahat ya. Bagi yang bekerja, selamat merampungkan tugasan kalian.
Hari ini kita cerita tentang tauhu. Hahaha! Tauhu pun boleh jadi cerita! Saya teruja sebenarnya sebab dapat tauhu besar-besar. Tidak pernah tengok tauhu besar begini di depan mata.
Tauhu besar! 😊 |
Berbalik kepada tauhu tadi, sudah alang-alang dapat tauhu segar, sihat dan semangat, mestilah digoreng segera. Test market goreng seketul dahulu, selebihnya boleh diolah untuk buat juadah minum petang.
Saya salut tauhu yang telah dipotong kepada empat bahagian dengan campuran tepung jagung dan sedikit tepung ubi kayu, kemudian goreng jeluk.
Siap!
Tauhu Semangat Goreng 😊 |
Satu ketul dah termakan sebelum sempat ambil gambar. 🤣 Saya makan dengan sambal pecal. Kebetulan, di dalam freezer memang ada stok sambal pecal. Tinggal tambah air panas, kacau sebati, sedia untuk dinikmati.
Alhamdulillah. Goreng begini pun dah cukup sedap!
Okey, itu sahaja untuk hari ini. Saya akan ambil masa sedikit untuk blogwalking dan balas kunjungan kalian. Tetapi, tunggu. Insya-Allah, saya akan sampai juga.
WOW...Nice =)
BalasPadamSedapnya. Saya suka makan tauhu, goreng begitu sahaja pun sedap.
BalasPadamdah potong 4 pun , masih nampak besar jugak...sedap nya makan tahu
BalasPadamSalam Israk Mikraj! Tauhu goreng dengan sambal pecal tu nampak simple tapi mesti sedap.
BalasPadamSedap tu makan dengan kuah pecal.
BalasPadamDapat bayangkan sedapnya tu makan panas² tauhu tu...
BalasPadamHomemade agaknya ye? Lain bentuknya...