728 x 90

Sabtu, 16 Ogos 2014

How To Stay Creative - Jom sahut cabaran ini :)

Tertarik dengan poster ini. 29 saranan yang boleh dipraktikkan. Tetapi, cara-cara di bawah tidak terhad untuk kita dan daya kreativiti sahaja. Ada yang boleh dibuat sekadar untuk kurangkan tekanan, rehatkan diri dan buat kita rasa lebih relaks.

Kredit Imej: Islam Abudaoud

Hmm, ada tak yang kalian pernah/biasa/selalu buat? 

Saya biasa buat No. 1, 8, 9, 18 & 28.
Hujung minggu ni berniat nak buat:
  • No. 4 - Get away from the computer - Saya bercadang hujung minggu ni nak baca novel dan buat kraf. Tak mahu ada sebarang aktiviti dengan komputer. Hikhikhik boleh ke?
  • No. 19 - Get lots of rest - SEMESTINYA!
  • No. 23 - Read a page of the dictionary - Yang ini interesting! Simply pick one page and learn all the words. Satu cara mudah dan spontan untuk belajar perkataan baru :)
  • No. 27 - Clean your work place - Ini memang wajib. Kemas meja kraf dan kemas meja kerja saya di dewan tuisyen. Dua-dua bersepah! Cari apa pun dah tak jumpa dah.

Selamat Berhujung Minggu!



10 ulasan:

  1. Nice sharing!! Nanti nk buatlah..tapi yg no 4 tu mcm susah nk buat sbb sy keje bidang tu..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe memang tak boleh elak la kalau macam tu :)

      Padam
  2. kena cabar diri ni untuk cuba dan buat semua list ni ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju. cabar diri utk keluar dari comfort zone & kebiasaan kita

      Padam
  3. saya selalu buat no 7.8.9.... suami saya bising sebab saya banyak sangat minum kopi....hehehehh :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. satu genglah kita. akak lagi tak sedar diri, ada hyperthyroid tapi masih tak dpt kikis kekerapan minum kopi tu

      Padam
  4. no.4! sehari tanpa computer.ahaha..harap2 boleh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe akak kalau sehari berjaya setakat ni,..
      masuk hari ke-2, tumpas!

      Padam
  5. Dah tak sekreatif masa skolah.
    Dan malas nak kreatif..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shikin aktif blogging walaupun bz,..kira masuk kategori kreatif dah tu ;)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...