728 x 90

Selasa, 18 November 2014

Buat Embellishments (Hiasan) untuk Kad Ucapan (Part 2)

Sebelum ini, saya ada tulis entri Buat Embellishments (Hiasan) untuk Kad Ucapan dengan menggunakan kertas pembalut hadiah (wrapping paper). Maknanya, kita ambil keratan gambar/ucapan yang ada pada kertas pembalut tu dan ubahsuai sedikit supaya boleh dijadikan hiasan. Tidak kiralah sama ada hiasan untuk kad ucapan ataupun scrapbook.

Keratan-keratan ucapan

Inilah hasilnya!
 
Embellishments for cards :)

Sedia untuk digunakan pada bila-bila masa :)


45 ulasan:

  1. Asalam..kreatifnya farra...i likeee...

    BalasPadam
  2. Wah, boleh cuba nanti..Thank sharing kak Farrah..kreatif sangat :)

    BalasPadam
  3. kak farah kreatifnye... boleh buat giveaway penanda buku ke kan..ehhh..ahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehhh. Bila dah ada hiasan macam kat atas, boleh buat bookmark, tag hadiah atau fridge magnet.
      Sesuai buat hadiah GA (err,..tapi akak tak penah buat GA lagi hihihi)

      Padam
  4. cantiknyaaaa..akak sangat kreatif..suka2..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Wana, kertas2 memang dah sedia cantik...akak make-up sikit2 je :)

      Padam
  5. wahhh. benda simple cenggini jee kan. tak payah susah2 beli kad lain

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Zati. Bila kita dah ada hiasan macam ni dalam simpanan senang nak buat kad ucapan sendiri :)
      Jimat pun jimat!

      Padam
  6. kreatifnyer farah. mamamyja dulu masa sblm kawin rajin lah. sekarang dah malas. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ni pun mama, setakat buat isi masa terluang :)

      Padam
  7. wah kreatif. nadyya xpna terpikir. huu

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa sekarang dah terpikir ;)

      Padam
    2. yehh sekarang da terpikir. bole try lepasni ^^

      Padam
  8. ishh...kreative dan rajin lah...hasil berseni

    BalasPadam
    Balasan
    1. xrajin mana sebenarnya, kak. buat isi masa daripada dok nganga je hihihi

      Padam
  9. caaaaantik la Kak Farrah. benda macam ni ada sentimental value.

    BalasPadam
  10. Okay kak farrah, semua smart2 belaka :)
    Bagus idea akak ni. Boleh jimat dah kat situ.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tang jimat tu sedap didengar kan,...kita still boleh hasilkan sesuatu utk beri pada orang dengan kos yang berpatutan :)

      Padam
  11. Potongan tu kalau nak cantik,
    Kena guna cutter ke k.Farrah.
    Or just scissors je?
    Board hijau tu apa nama dia? And nak beli kat mana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pakai cutter atau gunting yg besar. So, sekali potong lurus jelah.
      Board hijau tu cutting mat. Boleh beli dekat kedai alat tulis/kedai buku macam POPULAR :)

      Padam
    2. Owh..cutting mat.
      New term ni xD
      Kalau nak potong tu better guna pembaris besi ke,k.Farrah.
      Soklan apekah ini??

      Padam
    3. Hahaha betullah tu soalannya. Kalau nak potong memang kena pakai pembaris besi. Kalau pakai pembaris plastik, bimbang pembaris tu 'tercedera' kena toreh. Silap2 pisau mendarat kat tangan kita :)

      Padam
  12. Cantik....magic thumb orang kata...heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oohhh ada keluar glitter2 ,magic ikut jari ni haaa :D

      Padam
  13. lawa sangat!!!!!!!!! kalau saya, saya kena google dulu.. sobs..

    wah, barcode gitu ha. hehehe

    BalasPadam
  14. Wooowww kreatifnyeee... boleh cube ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayu boleh cuba jinak-jinak belajar buat scrapbook utk Firash :)

      Padam
  15. lepas nie balik kelebet buku2 yang ada ayat2 yang best, nak buat mcm ni jgk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa buat Zarul, jgn tak buat. Sementara tengah free belum start praktikal ni.

      Padam
  16. Owh.. macam ni rupanya. Ingatkan farrah buat sendiri guna komputer.. tq for sharing

    BalasPadam
    Balasan
    1. U r most welcome, dp. Kadang2 guna gak komputer,..tapi bila jumpa kertas wrapper cantik begini, saya buat macam ni :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...